Hlavní obsah

Záběry obživlého Michaela Jacksona zfalšovala německá RTL

Novinky, pst

Záběry ukazující člověka, který vystupuje v garážích z koronerova auta, které odvezlo tělo Michaela Jacksona, a je podobný popové hvězdě, posílily minulý týden spekulace, že Jacksonova smrt je jen marketingový trik. Nyní se však k autorství klipu přihlásila německá televize RTL.

Článek

"Chtěli jsme ukázat, jak snadno se šíří různé šeptandy po internetu," řekla stanici CNN mluvčí nejsledovanější komerční německé televize RTL. Televize dokonce ještě před uvolněním klipu vydala tiskové prohlášení, že jde o falešný snímek, nicméně zpráva zapadla a video se šířilo raketovou rychlostí po internetu. [celá zpráva]

O klipu se psalo i na zpravodajských serverech po celém světě. Na Novinkách, které klip zveřejnily s výhradou, že jde nejspíš o podvrh z nedůvěryhodného zdroje, měla tato zpráva téměř půl miliónu čtenářů. Ostatně na YouTube byl klip šířen pod autorskou značkou michaeljacksonhoax (hoax znamená česky podfuk).

Podobně mnozí diváci po celém světě dávali nepokrytě najevo pochyby o pravosti klipu. Jiní psali, že doufají, že zpěvák doopravdy žije.

Podobně mnozí diváci po celém světě dávali nepokrytě najevo pochyby o pravosti klipu. Jiní psali, že doufají, že zpěvák doopravdy žije.

Podobné fámy vznikají na internetu rychle a je jich plno. V poslední době se například rozšířila zpráva, že herec Harrison Ford spadl z jachty někde na jihu Francie. Ještě horší pád měl utrpět herec Jeff Goldblum při pádu z útesu na Novém Zélandu.

Reklama

Výběr článků

Načítám