Hlavní obsah

Kokršpaněl přežil dva pády z útesů a ještě si doplaval míli pro pomoc

Novinky, Jakub Kynčl

Známé úsloví říká, že má kočka několik životů. Někdo tvrdí, že sedm, jiní si stojí za číslem devět. Ale i psi mají více životů, jak ukazuje kokršpaněl Buddy z Velké Británie. Ten přežil dva pády z útesu a ještě si čubičkou doplaval pro pomoc k jeden a půl kilometru vzdálené jachtě.

Foto: Profimedia.cz

Kokršpaněl projevil obrovskou houževnatost. Ilustrační foto

Článek

Zní to jako příběh z pohádky, ale když vám pes spadne z útesu, tak to ještě nemusí nutně znamenat, že pád nemůže přežít. Buddy žijící se svými páníčky nedaleko Studlandu v hrabství Dorset se rozhodl pronásledovat zajíce a zapomněl přitom, kde se nachází. Během několika chvil tak neovladatelně letěl vzduchem z útesu.

Pětiletý kokršpaněl padal z výšky zhruba 30 metrů a přestože se jednou během pádu zachytil na malém vyvýšeném místečku, podle očitého svědka poté znova sklouzl a spadl přímo do moře. Snaha vyškrábat se zpět na skálu byla zcela marná. Když ho vlny přes snahu dostat se zpět na pevninu odnesly asi deset metrů od břehu, změnil taktiku a začal plavat směrem na širé moře.

Pes se třásl

Za neuvěřitelné dvě hodiny doplaval pes k zakotvené jachtě, kde si ho dvojice lidí všimla a vytáhla na palubu. Nejvíce překvapený mořským nálezem byl jejich vlastní pes, nesoucí taktéž jméno Buddy, který s nimi byl na palubě lodi.

Mořský ztracenec byl velmi nervózní  a třásl se. Pár mu dal napít a po chvíli ho předal muži jedoucímu na motorovém skútru na pevninu. Tam se Buddy konečně setkal se svým páníčkem.

"Nemohu uvěřit tomu, že prošel takovým dobrodružstvím a přežil. Je to opravdový zázrak," uvedl nadšený majitel psa Steve Kingsley.

Má štěstí, koupí mu los

"Vzal jsem ho jen na takovou menší procházku a on po honění zajíce vyvolal takovou obrovskou záchrannou akci, do které byli začleněni snad všichni na pláži i na moři. Má opravdu obrovské štěstí, mám takový pocit, že mu o víkendu koupím los," smál se páníček pětiletého kokra.

Tvrzení, že byli do akce zapojeni snad všichni, nebylo vůbec nadnesené. Pobřežní stráž vyslala na pokyn kokršpanělova majitele zprávu pro všechny lodě v okolí, ať se dívají po psovi plavajícím v moři. Zprávu slyšeli i jeho zachránci Steve Moran a jeho žena Annette, kteří psa za několik desítek minut dalekohledem skutečně zahlédli a zachránili.

Reklama

Výběr článků

Načítám