Hlavní obsah

Letadlo muselo nouzově přistát, jeden z pasažérů se neustále svlékal

Albuquerque

Keith Wright (50) se během letu z Charlotte v Severní Karolíně do Los Angeles svlékl. Když se ještě navíc začal vzpouzet letušce, která se ho snažila zahalit dekou, rozhodl se pilot nouzově přistát na jiném letišti.

Foto: Profimedia.cz

Nezbedného pasažéra uklidnili až policisté v civilu, kteří byli na palubě letadla.

Článek

Situace se vyhrotila, když na Wrighta skočili dva policisté mimo službu, kteří letadlem také cestovali. Přemohli ho a nasadili mu pouta. Kapitán letadla pak rozhodl, že se strojem nouzově přistane v Novém Mexiku. Po přistání byl Wright ihned vzat do vazby.

"Letuška opakovaně požádala Keitha Wrighta, aby se oblékl. Pak ho přikryla dekou, ale on si ji sundal," řekl Dan Jiron, mluvčí letiště v Albuquerque, kde letadlo nakonec dosedlo. Wright navíc letušku několikrát uhodil. V letadle nastal zmatek, protože v tomtéž okamžiku se personál snažil postarat o jiného pasažéra, který měl zdravotní problémy.

Wright později vysvětlil agentům FBI, že trpí bipolární poruchou a než odletěl z domova, nevzal si své prášky. Na své podivné chování v letadla se prý nepamatuje.

Jisté příznaky, že by s mužem mohly být problémy, se ale jevily už před startem. V odletové hale prý Wright tancoval, a když se ho zaměstnankyně letiště Claudia Kearneyová ptala, proč to dělá, vysvětlil to tím, že vypil jedno pivo. Kearneyová se s vysvětlením spokojila a usoudila, že Wright smí do letadla nastoupit.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám