Hlavní obsah

Česká barmanská špička bude bojovat o titul Barman roku

Novinky, jky
Praha

Ve čtvrtek večer se v pražské tovární hale Kolbenova utká česká barmanská špička o titul Barman roku. Ten postoupí na mistrovství světa. Havana Club Grand Prix International je v současné době jednou z největších barmanských soutěží na světě. Národní kolo, které probíhá každé dva roky, je nejnavštěvovanější barmanskou událostí v ČR, kde mohou návštěvníci sledovat výkony z bezprostřední blízkosti.

Foto: Profimedia.cz

Barmanství se během uplynulých let stalo zcela seriózním samostatným pracovním oborem.

Článek

Barmani si zasoutěží o peněžité ceny a zejména možnost reprezentovat Českou republiku na Kubě. V minulých ročnících se ale v České republice předvedli i někteří evropští barmani z okolních zemí. Pro hosty bude pak zajímavý zejména opět tzv. flair-bartending, při kterém barmani doslova metají lahve vzduchem.

Velmi zajímavé je prostředí, ve kterém se letošní Havana Club Grand Prix odehrává. Hala Kolbenova je totiž lokalita, která svým prostředím připomíná realitu Kuby. Autentické prostředí bývalé tovární haly se jí blíží o mnoho více, než různé luxusní pražské podniky. A když se k tomu přidá neuvěřitelných 20 metrů dlouhý bar a kubánské drinky, je Kuba jako na dlani.

Profesionální tanečníci budou vyučovat hosty tance typické pro tuto část světa a pro ty ostatní je pak připraveno vystoupení domácí skupiny Toxique. Mezinárodně oceňovaná kapela, jejíž repertoár snese srovnání se zahraniční hudbou, se ihned po svém debutu zařadila mezi domácí popovou elitu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám