Hlavní obsah

Muž upravil golf z vrakoviště, porazí v závodech i Bugatti Veyron

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Fordham Cambs

Golf první generace z vrakoviště vyrobený v roce 1979 by dokázal v dragu, tedy rovinkovém závodě, porazit i nejdražší auto světa Bugatti Veyron. Nutno podotknout, že nejde o lecjakého golfa, do jeho úprav nadšený majitel vložil bezmála dva milióny korun. Výsledek by však potěšil asi každého tuningového nadšence.

Článek

Jedničkového golfa koupil nadšenec do aut Brit Andy Waite v přepočtu za necelých 1600 korun na vrakovišti. Do jeho úprav vložil celkem zhruba 1,9 miliónu korun. Otec tří děti se netají tím, že jsou auta jeho velkou vášní. Stvoření podobné "stvůry" bylo vždy prý jeho snem.

Jedenapůllitrový golf modifikoval do neskutečných výšin. Z nuly na stovku se teď dostane za necelých 2,5 vteřiny, což je o zlomek vteřiny lepší výkon, než svede již zmiňované Bugatti Veyron. Golf má ve stávajícím stavu neuvěřitelných 700 koní a s turbomotorem 1850 ccm má maximálku drobet pod 300km/h.

Foto: Novinky

"Koupil jsem si vrak a udělal z něj absolutní bestii. Motor je vyroben na zakázku a má bezpečností klec, stejně jako mají motory automobilů, které jezdí rallye," uvedl Andy Waite z Fordham Cambs.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám