Hlavní obsah

Rodiče opustili novorozená dvojčata, protože to nebyli chlapci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LONDÝN

Šokovaní zůstali zaměstnanci nemocnice v britském Wolverhamptonu, kde manželský pár, jenž podstoupil umělé oplodnění, opustil novorozená dvojčata hned poté, co zjistil že to nejsou chlapečci. Jak napsal britský list The Sun, pár, jehož jméno nebylo zveřejněno, je indického původu, ale už dlouhou dobu žije v Birminghamu a má britské občanství.

Článek

Pár prý krátce poté, co holčičky přišly na svět císařským řezem, lékařům sdělil, že "je neberou", protože nemají správné pohlaví. Manžel se navíc zdravotníků ptal, kdy bude manželka dost fit na to, aby odletěla do Indie, podstoupila znovu umělé oplodnění a pokusila se porodit chlapce, jenž by nesl dál rodinné jméno.

I první umělé oplodnění žena absolvovala v Indii, protože v Británii lékaři rozhodli, že je na tuto proceduru příliš stará. Je jí už 59 let a manželovi 72 roků.

"Všichni byli naprosto šokovaní," cituje The Sun zaměstnance nemocnice. "Jak tohle mohou nějací rodiče udělat? Tohle je přece Británie jednadvacátého století."

V Indii často tradiční rodiny dávají přednost chlapcům a novorozené dívky opouštějí či dokonce zabíjejí.

Reklama

Výběr článků

Načítám