Hlavní obsah

Kopřivnická Tatra nadělovala

Novinky, kil

Společnost Tatra Trucks udělala před vánocemi radost svým zaměstnancům a zvýšila jim mzdy. Nedávno podepsaná kolektivní smlouva pro roky 2016 a 2017 zaručuje nárůst mzdy v tarifní složce v průměru o 1000 korun měsíčně. Nejedná se tedy o bonusy vázané na výkon, ale o fixní trvalé zvýšení mezd pro zaměstnance automobilky.

Foto: Profimedia.cz

Kromě standardizovaných modelových řad vyrábí kopřivnická Tatra i speciální nákladní vozidla.

Článek

„Způsob i rychlost nalezení vzájemné shody s odborovou organizací je pozitivním signálem úspěšné cesty podniku,“ uvádí ve svém stanovisku vedení automobilky.

Přispějí víc i  na penzijní připojištění

Smlouva zaručuje nárůst výdělku zejména v tarifní složce mzdy od ledna 2016 v průměru o 1000 korun měsíčně. „Obě strany kolektivního jednání jsou si vědomy potřeby zajištění důstojného stáří pro naše zaměstnance. Proto bude další nárůst sjednané tarifní složky mzdy i pro rok 2017 o 1,5 % navíc umocněn navýšením příspěvku zaměstnavatele na penzijní připojištění zaměstnanců, a to z 2 % na 2,5 % vyměřovacího základu. Zvyšuje se rovněž maximální výše příspěvku z 800 na 1000 korun,“ uvedla Hana Bobrovská, personální ředitelka Tatra Trucks.

Dohoda je podle jejích slov dalším z kroků, které navazují na firemní podporu technického vzdělávání a činí tak Tatrovku ještě zajímavější v personální oblasti.

Hledají další zaměstnance

Kopřivnická Tatra má v současnosti 900 kmenových zaměstnanců a desítky dalších hledá na klíčové pozice obráběč kovů, elektrikář, automechanik či konstruktér. Průměrná hrubá mzda v podniku činila ke konci roku 2015 téměř 30 tisíc korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám