Hlavní obsah

Do holešovské zóny míří další investor, Mitas. Zaměstná až 550 lidí

Právo, Petr Kotek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Holešov

Pneumatiky pro zemědělské stroje chce od roku 2014 vyrábět v průmyslové zóně Holešov na Zlínsku česká společnost Mitas. Se stavbou továrny, ve které by postupně mělo najít práci až 550 lidí, chce začít příští rok. Mitas se Zlínským krajem podepsal takzvanou Deklaraci o porozumění a je tak už pátým investorem, který do Holešova míří.

Článek

„Mitas v holešovské průmyslové zóně obsadí šest a půl hektaru, na dalších šest pak získá opci,“ upřesňuje Alexandra Rudyšarová, pověřená generální ředitelka agentury CzechInvest. „Zóna v Holešově je novým investorům otevřená ani ne rok. Za tu dobu stihla přilákat už pět investorů, kteří tu přislíbili vytvořit přes tisíc nových pracovních míst. Vzhledem ke křehkému stavu světové ekonomiky jsou to vynikající výsledky,“ dodala Rudyšarová.

Zóna nabízí připravené území, dobrou dopravní dostupnost i šikovné lidi

„Rozhodnutí společnosti MITAS je dalším důkazem toho, že průmyslová zóna Holešov je pro investory atraktivní. Nenabízí totiž jen dobře technicky připravené území, ale také dobrou dopravní dostupnost, zázemí s kvalifikovanou pracovní sílou a průmyslovou tradicí,“ říká statutární náměstek hejtmana Zlínského kraje Libor Lukáš.

Příchod většího investora také podle Lukáše zapadá do koncepce kraje k obsazování zóny. „Usilujeme o to, aby zóna byla obsazena diverzifikovaně. A to jak co do velikosti investorů, tak i oborů jejich působnosti. Současný vývoj ukazuje, že se nám to daří,“ dodal Lukáš.

Mitas si vybíral z několika lokalit

Společnost Mitas a.s. vybírala nejlepší místo pro rozšíření výroby hned z několika lokalit. „Holešov je vhodným místem díky technické připravenosti průmyslové zóny, i vzhledem k blízkosti našich dvou výrobních závodů. Náš obor má v kraji tradici. Ve Strategické průmyslové zóně Holešov budeme vyrábět pláště pro traktory a další zemědělské stroje, což je nejvýznamnější položka v našem portfoliu,“ říká místopředseda představenstva společnosti Mitas Josef Křemeček. Podle něj v Holešově vyroste moderní provoz splňující nejpřísnější nároky na bezpečnost práce a eliminaci environmentálních rizik.

Mitas a.s.

Mitas, a.s. je výrobcem a prodejcem plášťů pro zemědělské a stavební stroje, vysokozdvižné vozíky a sportovní motocykly. Momentálně vlastní čtyři výrobní závody – v Praze, Zlíně, Otrokovicích a ve městě Ruma v Srbsku. Firma zaměstnává přibližně 2250 pracovníků, loňské konsolidované tržby činily 6,572 miliardy korun, z toho 5,938 miliardy připadlo na export. Mitas má kromě výrobních závodů také celosvětovou síť poboček. Společnost patří do skupiny CGS Tyres a je jedním z předních evropských výrobců mimosilničního obutí.

„Mitas je v pořadí pátým investorem, který podepsal se Zlínským krajem Deklaraci o porozumění. Jde ale o zatím největší oznámený projekt ve Strategické průmyslové zóně Holešov. Do finiše momentálně spějí jednání s dalšími dvěma investory,“ zdůrazňuje výkonný ředitel společnosti Industry Servis ZK Jakub Černoch. Tato Zlínským krajem vlastněná společnost má starosti přípravu a následný provoz Strategické průmyslové zóny Holešov.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám