Hlavní obsah

Seznam.cz odhalil svůj vlastní internetový prohlížeč

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Seznam.cz odhalila v pondělí první verzi svého internetového prohlížeče pro počítače s operačním systémem Windows. Novinka sází především na rychlý chod a intuitivní ovládání. Zároveň se tvůrci zaměřili na bezpečné surfování po celosvětové počítačové síti a snadný přístup ke svým službám.

Foto: Seznam.cz

Seznam.cz prohlížeč

Článek

„V jednoduchosti je síla a v případě internetových řešení to platí více než kde jinde. Chceme lidem nabídnout možnost nainstalovat si ‚esko‘ i do svého počítače. Kdykoliv se tak dostanou na naše služby, které důvěrně znají,“ uvedl Lukáš Kovač, produktový manažer, který má Seznam.cz prohlížeč na starosti.

Velká pozornost byla věnována také on-line bezpečí. „A protože víme, že hodně rizik číhá na běžné uživatele právě v podobě instalace doplňků, úplně jsme možnost jejich přidávání odstranili. Díky tomu nemusí mít lidé strach z jakéhokoliv nevítaného hosta a zároveň tím zaručíme rychlost celého systému,“ podotkl Kovač.

Maximální prostor jsme věnovali celkovému prožitku při prohlížení stránek, protože o tom podle nás prohlížeč je.
Lukáš Kovač, produktový manažer Seznam.cz

Díky tomu se podařilo dosáhnout rychlosti celého systému. K tomu přispívají zároveň také technologie, na kterých novinka běží, především tedy aplikační rozhraní node-webkit a jádro fungující na technologii Blink.

„Celý prohlížeč jsme chtěli udělat maximálně jednoduchý a efektivní. Veškeré možnosti nastavení jsme osekali na pouhých osm bodů včetně změny primárního vyhledávače. Maximální prostor jsme věnovali celkovému prožitku při prohlížení stránek, protože o tom podle nás prohlížeč je. O prohlížení. Seznam.cz prohlížeč je tak nejrychlejší cestou ke službám od Seznamu a uživatelé si mohou v plné kvalitě užít nejen veškeré naše služby, ale i prohlížení videí na YouTube či chatování s přáteli na Facebooku,“ doplnil produktový manažer Seznamu.

Foto: Seznam.cz

Veškeré možnosti nastavení byly osekány na pouhých osm bodů.

Pro instalaci Seznam.cz prohlížeče není nutné být administrátorem systému, nainstalovat ho je možné prakticky kamkoliv. Celý proces instalace přitom trvá pouze pár vteřin. Uživatele následně neobtěžují ani žádné další aktualizace, protože běží na pozadí.

Seznam.cz pro chytré telefony i stolní počítače

Jednoduchý webový prohlížeč představila společnost Seznam.cz už vloni. Šlo však o verzi pro mobilní telefony s operačním systémem Android.

Aplikaci nazvanou Seznam.cz si do dnešního dne stáhlo přes 960 000 lidí. Denně ji přitom používá na 165 000 z nich, a to obvykle 4x denně (jde o medián za poslední měsíc).

„Nyní doplňujeme další díl skládačky a přesouváme pozornost na Čechy připojující se k internetu přes počítače. Přesně pro ně Seznam.cz představuje první verzi svého internetového prohlížeče,“ uvedla Irena Zatloukalová, manažerka PR a interní komunikace.

„Už nyní může prozradit, že je připravená aktualizace aplikace Seznam.cz pro Android. Těšit se ale mohou i majitelé telefonů od společnosti Apple. Aplikace Seznam.cz pro iOS v současné době čeká na schválení v AppStore,“ uzavřela Zatloukalová.

Stáhnout a vyzkoušet Seznam.cz prohlížeč je možné zde.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám