Hlavní obsah

Microsoft spustil registraci na nákup Windows 8 za 300 Kč

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Microsoft spustila v pondělí nový web, prostřednictvím kterého se mohou lidé registrovat k cenově zvýhodněnému přechodu na Windows 8 ze starších sedmiček. Místo plné ceny za upgrade zaplatí jen 14,99 USD, tedy 300 Kč. Na oficiálním blogu to uvedl Brandon LeBlanc, který se v Microsoftu stará o Windows.

Foto: Microsoft

Windows 8 budou mít zcela nové logo

Článek

„Registrace pro upgrade na systém Windows 8, kterou jsme ohlásili již v květnu, je oficiálně otevřena. Pokud si koupíte od 2. června 2012 do 31. ledna 2013 nový počítač s Windows 7, budete moci po registraci zakoupit licenci Windows 8 Pro za 14,99 USD,“ uvedl LeBlanc.

Dříve měl zákazník po zakoupení základní verze Windows právo na přechod na ekvivalentní licenci novějšího systému, nově bude americký softwarový gigant zákazníky automaticky migrovat na vylepšenou verzi Windows 8 Pro. Ta přináší navíc například šifrování ukládaných souborů či možnost virtualizace.

Registrovat se lidé mohou již nyní, licenci však obdrží až později. „26. října začneme rozesílat registrovaným uživatelům e-maily s promo kódy a pokyny k nákupu. Celý proces bude probíhat on-line,“ konstatoval LeBlanc.

Registrovat se pro cenově zvýhodněný upgrade na Windows 8 mohou uživatelé na stránkách windowsupgradeoffer.com.

Osmičky místo starších Windows

Upgrade bude možný také ze starších systémů. „Chceme, aby bylo pro každého uživatele co nejjednodušší přejít na Windows 8. Proto hned jak bude novinka dostupná, nabídneme pro majitele Windows XP, Vista a 7 upgrade na Windows 8 za 39,99 dolarů (800 Kč) na 131 světových trzích,“ doplnil LeBlanc.

Tato nabídka je určena pro uživatele, kteří si nakoupili nový počítač nebo samostatnou licenci Windows 7 dříve než před druhým červnem. Nabídku mohou stejně jako v prvním případě lidé využít až do konce ledna příštího roku.

V obchodech by se měly objevit čtyři edice nového operačního systému – konkrétně Windows 8, Windows 8 Pro, Windows 8 RT a Windows 8 Enterprise. Novinka přináší zcela nový vzhled a uživatelské rozhraní. To bude k dispozici jak pro počítačové tablety, tak pro klasické stolní počítače a notebooky.

Microsoft začne Windows 8 oficiálně prodávat 26. října, již nyní je však možné stahovat finální verzi osmiček k vyzkoušení. Tu mohou lidé zdarma testovat 90 dní od instalace. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám