Hlavní obsah

Nejnovější Firefox nebude podporovat starší verze Windows

Novinky, mif

Přesně za týden by měla podle oficiálního plánu společnosti Mozilla vyjít v pořadí již 13. verze populárního internetového prohlížeče Firefox. Novinka přinese řadu zajímavých vychytávek, zároveň už ale nebude podporovat starší verze Windows.

Článek

„Firefox 13 je první verzí Firefoxu, který již nebude Windows 2000 podporovat. Podporovány přestávají být i Windows XP bez druhého servisního balíčku,“ uvedl Pavel Cvrček ze serveru Mozilla.cz.

Vylepšení dozná také vzhled internetového prohlížeče s logem ohnivé lišky. „Asi nejviditelnější změnou bude vzhled nového panelu, který již nebude prázdný, ale bude obsahovat náhledy nejnavštěvovanějších webů. Změn se též dočkala výchozí stránka prohlížeče, kde jsou k dispozici odkazy pro rychlý přístup k nejpoužívanějším funkcím prohlížeče,“ konstatoval Cvrček.

Vývojáři změnili také některé funkcionality Firefoxu. Řeč je například o možnosti obnovy prohlížeče do výchozího nastavení, aniž by uživatel přišel o záložky, hesla nebo historii navštívených webů. Při problémech po startu se Firefox navíc dokáže automaticky přepnout do nouzového režimu.

Firefox 13 bude možné stahovat na stránkách společnosti Mozilla v úterý 5. června.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám