Hlavní obsah

Kryt promění iPhone v digitální zrcadlovku. Tedy skoro

Novinky, ort

Kryty pro chytré telefony se většinou snaží být co nejvíce nenápadné, aby zbytečně nezvyšovaly hmotnost a rozměry samotného mobilu. Novinka zvaná Pictar, která je určena pro iPhony, na to jde ale přesně obráceně. Po nasazení tohoto unikátního krytu totiž iPhone připomíná digitální zrcadlovku.

BEZ KOMENTÁŘE: Kryt Pictar pro chytré telefony společnosti AppleVideo: archív výrobce

 
Článek

Zajímavé je přitom to, že Pictar není pouhým módním doplňkem, ale skutečně má pomáhat fotografům v dosažení lepších výsledků. Podle tvůrců má kryt focení s mobilem povznést na úplně novou úroveň, jak upozornil server DigitalRev.

Foto: archív výrobce

Kryt Pictar

Větší rozměry krytu jsou v tomto případě jednoznačným přínosem, protože uživatelé při focení skutečně získají pocit, jako by v ruce drželi digitální zrcadlovku. Jedna část krytu je značně vypouklá, díky čemuž se přístroj drží o něco lépe.

Na krytu se nachází zároveň několik tlačítek, kterými se pyšní i skutečné fotoaparáty. Řeč je například o spoušti pro zaostření a pořizování snímků, stejně jako o kolečku pro zoomování – tedy pro přibližování a oddalování foceného předmětu. Nechybí ani dvě programovatelná kolečka, která mohou sloužit například k rychlé úpravě expozice či clony.

Foto: archív výrobce

Kryt Pictar

Nejen při focení v horších světelných podmínkách majitelé jistě ocení také otvor pro připevnění klasického stativu. Mimochodem nechybí ani sáňky pro uchycení blesku nebo světla.

Novinka je kompatibilní s iPhonem 4 a všemi novějšími generacemi, tedy i nejnovějším iPhonem 6S. Pro větší jablečné smartphony, které mají v názvu slůvko Plus, se bude nabízet zvětšená verze krytu.

Foto: archív výrobce

Kryt Pictar

Pictar je zatím pouhým prototypem, na rozjetí masové výroby shání designér a mimochodem i fotografický nadšenec Ohad Cohen peníze prostřednictvím serveru KickStarter. Na něm mohou fanoušci přispívat prakticky libovolnou částkou.

Unikátní kryt pro iPhony přitom dostane každý, kdo přispěje částkou alespoň 70 dolarů (1700 Kč). A už nyní přispělo více než tisíc lidí. Ve volném prodeji by se novinka měla objevit ještě před Vánocemi.

Foto: archív výrobce

Kryt Pictar

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám