Hlavní obsah

Nejlepší mobil od Samsungu se v Česku nabízí za 29 000 korun

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Samsung zatím ještě nepotvrdila oficiální dostupnost nové řady chytrých telefonů Galaxy S6 v České republice. První tuzemští prodejci přesto nové přístroje již zařadili v rámci předobjednávky do své nabídky. Vrcholná verze S6 edge s nejvyšší kapacitou 128 GB se nabízí za 29 000 korun.

Foto: archív výrobce

Samsung Galaxy S6 edge

Článek

Ceny se liší jednak podle kapacity úložného prostoru, jednak podle tvaru displeje – rovný je logicky levnější než zahnutý. A to dokonce o několik tisíc korun. Standardní model Galaxy S6 s kapacitou 128 GB vyjde podle Zboží.cz na 25 400 Kč, za zahnutou verzi edge se stejně velkou pamětí pak zájemci zaplatí 29 299 korun.

Nejlevněji pak vychází šestka s rovným displejem a kapacitou 32 GB (19 800 Kč), stejně velká kapacita se zakřiveným displejem pak vyjde na 23 800 Kč. Společnost Samsung oficiálně ceny ještě nepotvrdila. Vzhledem k tomu, že v jednotlivých obchodech jsou u konkrétních modelů na chlup stejné, lze je ale považovat za konečné.

Foto: archív výrobce

Samsung Galaxy S6

Otazník zatím visí nad oficiální dostupností. Většina prodejců ale očekává naskladnění modelů Galaxy S6 i verze S6 edge v průběhu dubna. Samsung skutečně chystá na 10. dubna zahájení prodejů v zahraničí, u nás však toto datum zatím nepotvrdil.

Jiný displej, stejný hardware

Jediným markantním rozdílem mezi standardní šestkou a verzí edge je právě zakřivení displeje. První zmiňovaný model má rovnou dotykovou plochu s úhlopříčkou 5,1 palce rozlišením 2560 x 1440 pixelů. Stejné parametry má i verze edge, displej u ní ale plynule přechází z přední části na bočnice – jde tedy o první chytrý telefon, jenž má obrazovku umístěnou hned na třech stranách. K čemu je to dobré, se dozvíte v našem dřívějším článku. [celá zpráva]

Foto: Albert Gea, Reuters

Obě novinky od Samsungu vedle sebe

V obou modelech je osazen první 64bitový procesor na světě vyrobený 14nm technologií. Konkrétně se jedná o osmijádrový čip, jehož čtyři jádra pracují na frekvenci 2,1 GHz a další čtyři na 1,5 GHz. K dispozici jsou 3 GB operační paměti typu LPDDR4.

Ve výbavě obou telefonů nechybí ani čtečka otisků prstů zabudovaná v domovském tlačítku. Tu měla už předchozí generace s pořadovým číslem pět. Samozřejmostí jsou také rychlé datové přenosy LTE kat. 6, které nabízejí teoretickou rychlost až 300/50 Mbps.

Foto: Albert Gea, Reuters

Samsung Galaxy S6 edge

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám