Hlavní obsah

Xiaomi jde po krku Applu. Novinky drtí iPhone 6 cenou

Novinky, mif

O společnosti Xiaomi slyšíme v poslední době stále častěji. Novinka zvaná Mi Note je přímou odpovědí na iPhony od Applu s pořadovým číslem šest. Zaujmout se snaží nejen špičkovým výkonem, ale také velmi atraktivní cenou. To je koneckonců jedna z nejsilnějších zbraní čínského výrobce.

Foto: archív výrobce

Xiaomi Mi Note

Článek

Xiaomi Mi Note disponuje 5,7palcovým displejem s rozlišením 1920 x 1080 obrazových bodů. Novinka je postavena na procesoru Qualcomm Snapdragon 801, jehož čtyři jádra pracují při frekvenci 2,5 GHz. K dispozici se dále grafické jádro Adreno 330, 3 GB operační paměti a 16 nebo 64GB úložným prostorem.

Hlavní fotoaparát na zadní straně má rozlišení 13 Mpx a kamera na čelní straně dokáže zprostředkovat videohovory ve Full HD rozlišení (1920 x 1080 pixelů). Ve výbavě samozřejmě nechybí ani wi-fi, bluetooth či LTE.

Foto: archív výrobce

Tloušťka telefonu je pouze 7 mm.

Pro úplnost dodejme, že veškerou tuto výbavu se podařilo čínskému výrobci vtěsnat do těla s tloušťkou sedm milimetrů. Novince se tedy rozhodně nedá upřít líbivý vzhled.

Už z řádků výše je patrné, že Xiaomi Mi Note patří k tomu nejlepšímu, co je možné aktuálně zakoupit. Čínský výrobce však novinku bude nabízet také v edici Pro, která nabídne ještě citelně vyšší dávku výkonu, vzhled zůstane beze změny.

Foto: archív výrobce

Xiaomi Mi Note

Model Pro totiž nabídne osmijádrový procesor Qualcomm Snapdragon 810, jehož čtyři jádra pracují na frekvenci 2 GHz a další čtyři při taktu 1,5 GHz. Navýšena byla také kapacita operační paměti, ze tří na čtyři. V obou případech je použit operační systém Android 4.4 Kitkat.

Výkonnější stroj budete na trhu hledat jen velice těžko, nové iPhony 6 a 6 Plus mají velmi zdatnou konkurenci. Obzvláště když přihlédneme k cenové politice společnosti Xiaomi. Zatímco poslední generace chytrých telefonů s logem nakousnutého jablka se pohybují okolo 20 000 korun, základní model Mi Note s 16GB pamětí bude dostupný za 2300 jüanů, tedy za 8900 Kč.

Foto: archív výrobce

Xiaomi Mi Note Pro je od základního modelu vzhledem k nerozeznání.

Pokud zájemci zatouží po 64GB paměti, vyšplhá se prodejní cena na 2800 jüanů (10 800 Kč). Logicky nejdráže vyjde verze Mi Note Plus, která bude dostupná pouze s 64GB úložným prostorem za 3300 jüanů, tedy 12 700 Kč.

Novinky od společnosti Xiaomi se začnou prodávat nejprve v Asii. Postupně by si však měly najít cestu i na další trhy, s největší pravděpodobností se tak objeví také na pultech tuzemských obchodů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám