Hlavní obsah

Nový iPhone se ohýbá. A není to funkce

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Apple musí řešit velmi nepříjemný problém. Řada čerstvých majitelů nového iPhonu si stěžuje, že telefon se jim ohnul. Stačilo, aby jej měli v kapse u kalhot a sedli si. Apple se zatím k problému oficiálně nevyjádřil.

BEZ KOMENTÁŘE: Nový iPhone 6 se ohýbá, stěžují si zákazníciVideo: Unbox Therapy

 
Článek

K ohybům telefonů dochází nejčastěji v oblasti tlačítek. Tedy v místě, kde jsou v kovové slitině vyříznuty otvory, což způsobuje oslabení celé konstrukce. Na druhou stranu tlačítka na bocích mají i smartphony konkurenčních výrobců a k podobným problémům u nich nedochází.

Šéf designu amerického počítačového gigantu Jonathan Ive navíc na tiskové konferenci, kde byly iPhony 6 a 6 Plus odhaleny, vychvaloval novou kovovou slitinu u obou šestek až do nebes. Podle něj má být až dvakrát pevnější než hliník, který využívá většina konkurentů.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Ohnout iPhone 6 Plus je možné holýma rukama

K poničení iPhonu nejčastěji dojde, pokud je telefon umístěn v kapse v těsných džínách a jeho majitel si sedne – je přitom jedno, zda má přístroj vložený v přední nebo zadní kapse. Internetem dokonce kolují videa, kde lidé zvládnou takto přístroj poničit holýma rukama.

Ohnuté telefony jsou přitom většinou dále funkční, k prasknutí displeje tedy nedojde. Závada se objevuje přitom v drtivé většině pouze u větší verze 6 Plus, u menší šestky nikoliv.

Zástupci společnosti Apple se zatím k problémům s chabou konstrukcí iPhonů nijak nevyjádřili. Jasné tak není ani to, jestli takto poničené chytré telefony s logem nakousnutého jablka budou opraveny v rámci záruky.

Zájem o nové iPhony je rekordní

Zájem o nové iPhony je vyšší než v předchozích letech. Jen za první víkend si novinku pořídilo deset miliónů lidí. Na všechny zájemce se navíc nedostalo. [celá zpráva]

Apple iPhone 6 a 6 PlusVideo: Apple

V první vlně se nové chytré telefony od amerického počítačového gigantu začaly v pátek prodávat v Japonsku, Austrálii, USA, Kanadě, Francii, Singapuru, Hongkongu, Portoriku, Velké Británii a Německu.

Dostupnost nových chytrých telefonů s logem nakousnutého jablka je pro další trhy plánována už na pátek 26. září. V rámci druhé vlny se iPhony 6 a 6 Plus začnou prodávat například v sousedním Rakousku, Itálii nebo ve Španělsku. Kdy přesně se obě novinky objeví v Česku, zatím Apple neprozradil. Otazník visí také nad oficiální prodejní cenou, někteří tuzemští prodejci však novinky nabízejí v rámci předobjednávky klidně i za 38 tisíc Kč. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám