Hlavní obsah

Čínská kopie špičkového Samsungu Galaxy S4 stojí 4400 korun

Novinky, zgl

Společnost Samsung ještě ani nezačala oficiálně prodávat svůj nový chytrý telefon Galaxy S4 a na pultech čínských obchodů se již objevila jeho kopie nazývaná Sunle S400. Tu je možné sehnat za 220 dolarů, tedy zhruba 4400 Kč. Originální vlajková loď se přitom bude nabízet za čtyřikrát vyšší cenu.

Foto: Repro Sunle

Sunle S400 je kopií nového Samsungu Galaxy S4.

Článek

Novinka od společnosti Sunle má velice podobný design jako Galaxy S4. Díky pětipalcovému displeji má i stejné rozměry. V dalších parametrech ale vlajkové lodi Samsungu již čínský model S400 nemůže konkurovat.

Foto: Samsung

Samsung Galaxy S4

Kopie nabídne čtyřjádrový procesor s taktem 1,7 GHz a 1 GB operační paměti. Galaxy S4 disponuje 2 GB operační paměti a čtyřjádrovým procesorem s frekvencí 1,9 GHz (na vybraných trzích se též objeví varianta s osmijádrovým procesorem taktovaným na 1,6 GHz). Displej čtyřky má navíc rozlišení Full HD (1920 x 1080 pixelů), zatímco S400 pouze 1280 x 720 obrazových bodů.

Horší je u napodobeniny i fotoaparát, který má rozlišení osm megapixelů. Vlajková loď Samsungu disponuje 13megapixelovým snímačem, a navíc podporuje i funkci Dual Camera, díky které mohou být oba fotoaparáty používány současně, a to i při natáčení videa.

Kopie je ochuzena o chytré funkce

Právě nové funkce budou majitelům kopie chybět nejvíce. Přestože oba telefony pracují pod operačním systémem Android, u Sunle S400 nebude možné využívat technologii S Translator, která dovoluje v reálném čase překládat mluvený i psaný text. Chybí také program S Health, jenž dokáže díky několika zabudovaným čidlům v telefonu monitorovat zdravotní kondici majitele. Podporováno nebude ani bezdotykové ovládání, kterým Galaxy S 4 disponuje. [celá zpráva]

Foto: Repro Sunle

Čínský výrobce má s kopírováním bohaté zkušenosti.

Čínský výrobce má s kopírováním konkurenčních přístrojů bohaté zkušenosti. Kromě novinky společnosti Samsung je možné v nabídce narazit také na kopie modelů Galaxy Note 2 či HTC One X.

Společnost Samsung se zatím k pirátské kopii nevyjádřila, v historii však nikdy větší zátah na čínském území proti falzifikátům nepodnikla. V podobných situacích je vedení firmy spíše pasivní a boj s kopiemi přenechává čínským zákonodárcům. Ti loni zasáhli například proti falešným obchodům Apple Store. [celá zpráva]

Prodeje Galaxy S4 odstartují za měsíc

Sunle S400 je zatím dostupný pouze v Číně, zda jej výrobce začne nabízet i na zahraničních trzích, zatím není známo. Samsung Galaxy S4 by se měl na pultech obchodů objevit už na přelomu dubna a května.

Vlajkovou loď jihokorejského elektronického gigantu však již nyní někteří tuzemští obchodníci nabízejí v rámci předobjednávky. Podle nákupního rádce Zboží.cz, který provozuje společnost Seznam, je model S4 možné zakoupit u více než čtyř desítek prodejců za cenu od 15 570 Kč.

Prohlédněte si nový Samsung Galaxy S 4Video: Novinky/Reuters

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám