Hlavní obsah

Unikátní mobil, který nahradí tablet i notebook, bude stát 11 500 korun

Novinky, zgl

Společnost Asus začne 20. dubna prodávat nový chytrý telefon PadFone, který díky unikátním dokovacím stanicím dokáže nahradit i počítačový tablet nebo dokonce i notebook. Zakoupit ho v předobjednávce je však možné už nyní. Ceny se liší podle toho, s jakým příslušenstvím přístroj zakoupíte.

Aktuálně nabízený Asus PadFone

 
Článek

Nejprve se Asus PadFone začne prodávat na Tchaj-wanu. V krátkém časovém horizontu by se ale měla novinka objevit na pultech také v dalších destinacích, a to včetně Evropy. Kdy přesně se ale unikátní přístroj začne prodávat na tuzemském trhu, zatím výrobce neprozradil.

Oficiální ceny byly zatím oznámeny pouze pro tchajwanský trh. V přepočtu je možné samotný telefon zakoupit za 11 500 korun. Za příplatek 4 500 Kč je pak možné získat dokovací stanici, která funguje jako počítačový tablet. Bez telefonu však pracovat nedokáže. Za 18 000 se pak bude nabízet PadFone společně s displejem i odnímatelnou klávesnicí – v takovém stavu je s ním možné pracovat jako s klasickým notebookem.

Foto: Asus

Asus PadFone

V základu má telefon 4,3palcový displej s rozlišením 960x540 obrazových bodů. V případě, že novinku připojíte k dokovací stanici, začne využívat panel s úhlopříčkou 10,1 palců a rozlišením 1280x800 pixelů. Displej je navíc chráněn proti poškození odolnou vrstvou Corning Gorilla Glass. Srdcem telefonu je dvoujádrový procesor Qualcomm Snapdragon S4, který je taktován na 1,5 GHz. O grafické operace se pak stará čip Adreno 225.

Asus PadFone je vybaven vestavěným fotoaparátem s rozlišením osm megapixelů. Samozřejmostí je podpora bezdrátových standardů WiFi či Bluetooth, nechybí ani integrovaný GPS čip.

Foto: Asus

Asus PadFone

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám