Hlavní obsah

Číňané začali prodávat iPhone 5 dříve než Apple

Novinky, mif

Čínské firmy jsou pověstné kopírováním značkových výrobků. Napodobeninu originálu zpravidla dokážou zákazníkům nabídnout jen pár dní po oficiálním zahájení prodeje. Tentokrát se ale tamním výrobcům podařil husarský kousek – začali nabízet iPhone 5, a to i přesto, že ten společnost Apple vůbec nevyrábí.

Článek

Podle serveru The Huffington Post začali Číňané vyrábět kopii iPhonu 5 s předstihem kvůli tomu, že se obávali veliké poptávky mezi zákazníky. „Tím, že začali novinku vyrábět dříve, než ji odhalil Apple, si chtěli zajistit dostatečné skladové zásoby pro enormní množství zájemců,“ konstatoval Jason Gilbert ze serveru The Huffington Post.

Zástupci Applu ale čínským plagiátorům nevědomky vypálili rybník. Místo iPhonu 5 totiž minulý týden odhalili pouze vylepšenou čtyřku, která nese nově přídomek S. Číňané jsou tak zatím jediní na světě, kdo vyrábí iPhone 5.

Čínská kopie chytrého telefonu s logem nakousnutého jablka se vzhledem velice podobá aktuálně nabízené čtvrté generaci. Rozdíl je poznat až podle detailů, originální iPhone například nemá stylus pro ovládání displeje.

U iPhonu 4S zachoval Apple vzhled jeho předchůdce. Hlavní změny se udály uvnitř přístroje. Ve srovnání se starší čtyřkou má novinka dvakrát rychlejší procesor a sedmkrát výkonnější grafiku. To je zásluha nového procesoru A5, který používá také iPad 2.

Vylepšení se dočkal také vestavěný fotoaparát, jehož rozlišení se zvýšilo z 5Mpix na 8Mpix. iPhone 4S dokáže natáčet videa ve Full HD rozlišení, přičemž nabízí i stabilizaci obrazu.

Nový chytrý telefon s logem nakousnutého jablka používá vylepšený operační systém iOS páté generace, který přináší přes 200 nových funkcí a vylepšení. [celá zpráva]

iPhone 4S se začne v první vlně prodávat ve vybraných státech 14. října. V České republice a na Slovensku bude novinka dostupná o dva týdny později, tedy 28. října.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám