Hlavní obsah

Nokia vymění lidem 14 miliónů vadných nabíječek k mobilům

Novinky, Miloslav Fišer

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Největší výrobce mobilních telefonů na světě společnost Nokia bude svým zákazníkům zdarma měnit vadné nabíječky k mobilním telefonům. Podle agentury Reuters by se mělo jednat až o rekordních 14 miliónů vadných kusů, které byly vyrobeny letos v létě. Upozornil na to zahraniční IT server Engadget.

Článek

Pracovníci Nokie objevili defekt u originálních nabíječek, které dodává čínská společnost BYD. Jejich plastové kryty se totiž mohou uvolnit a oddělit se od sebe. Zpřístupní tak vnitřní části nabíječky, což může vést k riziku úrazu elektrickým proudem v případech, kdy byste se dotkli některých vnitřních součástí ve chvíli, kdy je nabíječka připojena do zásuvky pod napětím.

„Program pro stažení nabíječek jsme spustili pouze jako preventivní opatření. V současnosti nevíme o žádné nehodě ani o žádném úrazu spojeným s těmito nabíječkami,“ řekl mluvčí Nokie Doug Dawson s tím, že výměna vadných kusů bude zdarma.

Foto: Novinky

Vadné nabíječky je možné identifikovat podle výrobního štítku

Chyba se týká nabíječek AC-3U a AC-3E, které byly vyrobeny od 15. června do 9. srpna 2009. Zároveň také modelu AC-4U, vyrobeném od 13. dubna do 25. října 2009. Ve všech případech však musí být na výrobním štítku uvedeno, že výrobek pochází od společnosti BYD.

Ověřit, zdali se jedná o vadný model nabíječky, mohou lidé pomocí webu Nokie, který je lokalizován do českého jazyka. Zde je zároveň možné zažádat i o případnou výměnu. Vadné nabíječky mohly být prodány přímo s mobilním telefonem i jako samostatné příslušenství.

  • Stránky pro identifikaci vadné nabíječky naleznete ZDE.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám