Hlavní obsah

Nový iPhone chtějí v Česku nabízet všichni operátoři

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Nový multimediální telefon iPhone 3GS od Applu budou, stejně jako jeho loňského předchůdce, nabízet všichni tři tuzemští mobilní operátoři. Do své nabídky by jej měli zařadit nejdříve v červenci, tedy zhruba měsíc po uvedení v USA a západní Evropě.

Foto: Novinky

Apple iPhone 3GS

Článek

Podle mluvčí T-Mobilu Martiny Kemrové operátor nabídne nový telefon již během července. "Další informace týkající se prodeje zveřejníme v nejbližším možném termínu," uvedla. Konkurenti jsou při vyjádření opatrnější.

"Jednáme se společností Apple o uvedení nového iPhone 3GS na český trh. Pokud jednání dopadnou úspěšně v průběhu léta by se nový iPhone mohl objevit v síti O2 prodejen," uvedl mluvčí Telefóniky O2 Martin Žabka.

"Vzhledem k tomu, že jsme v prodejích iPhonu 3G z operátorů zdaleka nejúspěšnější, počítáme i s nasazením novějšího modelu do naší nabídky," odpověděl na otázku prodeje nového iPhonu mluvčí Vodafonu Miroslav Čepický.

Kolik za nový iPhone zaplatíme

Nový iPhone 3GS se nejprve začne oficiálně prodávat v USA, Kanadě, Velké Británii, Francii, Německu, Španělsku a Švýcarsku od 19. června. V zahraničí se bude 16 GB varianta prodávat za 399 USD a 32 GB za 499 USD, tedy v přepočtu přibližně za 7600 Kč a 9500 Kč. S uvedením nové verze zároveň zlevní starší iPhone 3G na 299 USD (5700 Kč).

V Česku a dalších 80 zemích světa by se pak novinka měla objevit již na začátku července. Cena novinky pro český trh prozatím nebyla stanovena, podle odhadů by se ale měla pohybovat okolo 16 tisíc korun.

Předchozí model přišel do Čech 22. srpna, kdy jej o půlnoci začali prodávat všichni tři operátoři. Do Česka tak telefon přišel měsíc a 11 dní po celosvětovém uvedení. Podle neoficiálních informací zřejmě Apple uvede nový telefon v ČR zároveň u všech operátorů v jednom termínu. [celá zpráva]

iPhone už umí česky

Během konference společnost Apple také představila také nový firmware 3.0, který mimo jiné přináší do komunikátoru i češtinu a slovenštinu, ale také desítky dalších vylepšení. Nově tak bude možné psát zprávy a e-maily na displeji i v horizontální poloze. Klávesnice tak sice bude zabírat větší část displeje, ale psaní na dotykovém displeji by mělo být o poznání pohodlnější.

Mezi další vylepšení patří například podpora MMS zpráv, multimediální funkce na editaci videa, jednoduché kopírování, vyjímání a vkládání textu, možnost přeposílání zpráv, lupa na obrazovce, vestavěný správce hesel pro přihlášení na vybraných internetových stránkách, nebo rozšířené možnosti rodičovské ochrany.Firmware 3.0 není výsadou pouze nejnovějšího iPhonu. Budou na něj moci zdarma přejít i uživatelé starších variant komunikátoru. Pouze majitelé iPodů Touch při upgradu zaplatí necelých deset dolarů. Nový firmware bude k dispozici až od 17. června.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám