Hlavní obsah

Herní sbírku za deset miliónů korun si nikdo nekoupil

Novinky, mif

V neděli skončila internetová aukce, ve které Ital vystupující pod přezdívkou videogamesmuseum nabízel obrovskou sbírku prakticky všeho, co přinesl herní trh za posledních 30 let. Žádný kupec, který by byl ochoten za ni zaplatit 550 000 USD, tedy více než deset miliónů korun, se ale nakonec nenašel.

Foto: Osobní archiv videogamesmuseum

Kapesní konzole

Článek

Dražba odstartovala na serveru eBay.com už předminulou sobotu. Pár hodin poté to vypadalo, že nevídaná sbírka si svého nového majitele skutečně najde – objevil se první příhoz. V polovině týdne ale zástupci aukčního webu nabídku stáhli, protože obsahovala zakázané informace. Když ji Ital vystavil znovu, již nikdo nebyl ochoten přihodit.

Foto: Osobní archiv videogamesmuseum

Část her nabízených v aukci

Sbírka přitom obsahuje celou řadu zajímavostí – bezmála sedm tisíc různých her, přičemž celá řada z nich pochází z limitovaných edic, a přes tři stovky herních konzolí. Mezi nimi přitom nechybí ani nejnovější kousky, jako je Sony PlayStation 3 či Microsoft Xbox 360. Samozřejmostí jsou i desítky ovladačů, napájecích adaptérů, převodníků a kabelů.

Foto: Osobní archiv videogamesmuseum

Část her nabízených v aukci

„Zaměřil jsem se samozřejmě na sbírání celých sérií. Nabízím komplety Mario, Zelda, Metroid, Kirby, Castlevania, Metal Gear, Final Fantasy, Sakura Wars, Super Robot Taisen… To jen pro příklad,“ uvedl nadšený sběratel.

Foto: Osobní archiv videogamesmuseum

Nomad včetně originálního obalu

Celá řada věcí ve sbírce přitom nikdy nebyla vyndána z originálního obalu. „Asi polovina sbírky je zcela nová, dalších 40 % tvoří produkty ve velmi dobrém stavu. Pouze u desetiny věcí něco chybí, ale vždy je vše funkční,“ dušuje se prodejce.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám