Hlavní obsah

Hrajeme zdarma: Stromoví lidé – adventura ve výšinách

Novinky, Radovan Blažek

Ani život na větvích stromů vás nezachrání od všudypřítomných problémů. A co teprve v případě, máte-li vstoupit do dospělosti a dokázat to na mnoha rozličných úkolech.

Článek

Zhruba tak nějak začíná příběh stromových lidí. Jak už název napovídá, jedná se o ryze českou hru, což ocení nejenom slabší angličtináři, ale také herní vlastenci. Ti, stejně jako ostatní, se mohou ponořit do příběhu mladíka, který si snaží najít své místo ve společenství vysoko v korunách stromů.

Od toho se odvíjí i samotné hraní. Základ sice tvoří adventura, kdy zhusta kombinujete posbírané předměty a občas i komunikujete s ostatními, ale také pobíháte, poskakujete a sem tam dojde i na souboj. Celé se to dynamicky střídá, takže herní stereotyp, tak obvyklý u obou druhů her, se jen tak nedostaví.

Na druhou stranu trochu zamrzí poněkud infantilní grafika. V současné době umí být i freewarových her docela dobře propracovaná, anebo se tvůrci vydávají cestou elegantního minimalismu. Zde se však uvízlo někde na půli cesty, a ta bude více než kde jinde nezbytné použít svoji fantazii. K tomu ostatně celá hra jako by vyzývala.

DOWNLOAD, homepage, 7.3 MB, 7/10

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám