Hlavní obsah

Unikátní fotoaparát má mužskou i ženskou část

Novinky, mif

Mladý designér a vynálezce Chin-Wei Liao si dlouho lámal hlavu nad tím, jak na fotografiích zachytit i lidi, kteří je pořizují. Výsledkem jeho snažení je unikátní fotoaparát nazvaný Duo, který se dá rozdělit na dvě části. Jednu pak při pořizování momentek mohou používat muži a druhou ženy.

Unikátní dvojitý fotoaparátVideo: Chin-Wei Liao

 
Článek

Novinka vychází z poměrně jednoduchého konceptu. Dvojice fotoaparátů je k sobě připojena pomocí magnetů, při jejich rozdělení si každý uživatel vezme jednu část a pořizuje s ní momentky. Obslužný software je poté schopný oba snímky spojit v jeden.

Foto: Chin-Wei Liao

Fotoaparát Duo

„Staré fotografie máme spojené se spoustou emocí. Ty budou ještě silnější, pokud na snímku bude i osoba, která jej pořizovala,“ vysvětlil Chin-Wei Liao hlavní důvod, který ho vedl k vyrobení prototypu.

Při testech přístroje tvůrce odhalil i další přednost. „Někteří lidé se cítí při focení nepříjemně. Duo je ale dovedlo povzbudit,“ konstatoval mladý vynálezce.

Foto: Chin-Wei Liao

Fotoaparát Duo

Nový fotoaparát není samozřejmě určen pouze pro zamilované páry. Využít jej může prakticky kdokoliv, vhod přijde na oslavách narozenin, výletech i při večerních posezeních s přáteli. Kdy se objeví Duo na pultech obchodů, je zatím otázkou.

Chin-Wei Liao není jediný, kdo se snaží na snímku zachytit i osobu za objektivem. Například společnost Samsung u svého top modelu Galaxy S4 nabízí funkci Dual Camera, díky které mohou být oba fotoaparáty používány současně, a to i při natáčení videa. [celá zpráva]

Foto: Chin-Wei Liao

Fotoaparát Duo

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám