Hlavní obsah

Nejluxusnější počítačové myši na planetě

Novinky, Miloslav Fišer

Bez počítačové myši by se v dnešní době při práci obešel jen málokdo. Někteří dokonce tuto periferii tak zbožňují, že jsou za ni ochotni utratit neskutečně vysoké částky, které mnohonásobně převyšují koupi extrémně výkonného počítače. Takové myši jsou pozlacené a posázené diamanty.

Foto: Archiv, Novinky

Nejluxusnější počítačové myši na světě jsou stejně drahé jako nový automobil nebo byt.

Článek

Mezi nejdražší myši na planetě se řadí model Diamond Flower švýcarské firmy Pat Says Now. Na jeho vrchní straně je z 58 dvoumilimetrových briliantů vytvořena květina, jejíž střed tvoří diamant o průměru čtyři milimetry.

Foto: Archiv, Novinky

Diamond Flower

Myš je díky svému tvaru vhodná pro práci v pravé i levé ruce. S počítačem komunikuje pomocí USB portu. Jedinou vadou na kráse je její pořizovací cena 500 tisíc korun, za kterou byste si mohli v dnešní době pořídit klidně i garsonku.

Foto: Archiv, Novinky

Myš

Někteří výrobci se dokonce snaží pouze přepracovat oblíbené myši, které se běžně prodávají. Například Swarovski tak na začátku letošního roku proměnil bezdrátový model Gigabyte GM-M7800S.

Foto: Archiv, Novinky

Myš

Celá periferie je potažena kůží. Tlačítka jsou pozlacena a na vrcholu jsou umístěny křišťálové ozdoby. Ti nejnáročnější uživatelé však krom luxusu žádají také exkluzivitu, a tak se většina takových myší dělá především na objednávku. Jak návrh luxusní periferie vypadá, můžete posoudit na následujících obrázcích.

Foto: Archiv, Novinky

Myš

Foto: Archiv, Novinky

Myš

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám