Hlavní obsah

Společnost ESET představuje nové bezpečnostní produkty pro firmy

Novinky, Petr Blažek (Zdroj: eset.cz)

Řada inovací posiluje ochranu před hrozbami a zcela přepracovaná správa rozšiřuje použitelnost bezpečnostních produktů ESET i pro ty největší firmy. Bezpečnostní produkty ESET pro firemní zákazníky obsahují zcela nové funkce, které jsou nově optimalizovány pro provoz ve virtuálním prostředí a přidávají další vrstvy ochrany před hrozbami k prověřené technologii detekce škodlivého kódu, ESET NOD32.

Foto: ESET software spol. s r.o.

Ilustrační foto

Článek

Nejdůležitějšími novými funkcemi jsou Ochrana proti botnetu, Exploit Blocker, Anti-Phishing a Anti-Theft.

Ochrana proti botnetu chrání počítač před malware, který infikovaný počítač připojí do škodlivé sítě počítačů tzv. botnetů. Botnety mohou ovládat připojené počítače bez vědomí jejich uživatelů a provádí různou škodlivou činnost jako je rozesílaní spamu nebo DDoS útoky.

Exploit Blocker zajišťuje ochranu stanic před dosud neznámými hrozbami tzv. zero day útoky. Sleduje chování procesů a hledá podezřelé aktivity, které jsou pro exploity typické. Chrání často zneužívané aplikace, jako jsou internetové prohlížeče, čtečky PDF, poštovní klienti nebo Java.

Anti-Phishing chrání uživatele před pokusy získat jejich citlivé informace, což ve firemním prostředí znamená především přístupové údaje k firemním aplikacím a systémům.

„S tím, jak je byznys čím dál víc propojen, se stává atraktivnějším terčem pro počítačové útoky. Organizace musí být schopné čelit i sofistikovaným, cíleným útokům. Naším cílem je omezovat rizika, ale bez toho, aby boj proti hrozbám konzumoval neúměrné kvantum firemních zdrojů. Klíčovým úkolem je najít rovnováhu mezi spolehlivou ochranou, snadným používáním chráněných zařízení a efektivní správou celého řešení,“ komentuje uvedení nové verze bezpečnostních produktů pro firmy Ignacio Sbampato, globální ředitel ESET pro prodej a marketing.

Vedle zavedení nových ochranných technologií je nejvýznamnější inovací nových produktů ESET pro firemní zákazníky zcela nový nástroj vzdálené správy ESET Remote Administrator. Díky webové konzoli umožňuje správci jak kompletní přehled nad bezpečnostní situací v síti, tak detailní možnosti nastavení bezpečnostních parametrů. Vzdálenou správu je nově možné naistalovat nejen na zařízení s Windows, ale také na linuxové servery. Je také možné využít již připravenou Virtual Appliance.

ESET Remote Administrator přináší zcela novou architekturu založenou na agentech, která zrychluje práci a minimalizuje nutnost administrátorského dohledu.

Související témata:

Výběr článků

Načítám