Hlavní obsah

Hackeři napadli webové stránky ministra Drábka

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Osobní web ministra práce a sociálních věcí Jaromíra Drábka napadli v noci z pondělí na úterý hackeři. K útoku se přihlásila skupina vystupující pod názvem Piratez'Sec, která o něm zároveň informovala na svém účtu na mikroblogovací službě Twitter.

Foto: jaromirdrabek.cz

Webové stránky ministra práce a sociálních věcí Jaromíra Drábka po hackerském útoku.

Článek

„Ministr Jaromír Drábek svědomitě plní svůj vládní úkol a šetří, kde se dá. Vydal se do boje proti zneužívání sociálních dávek a zaměstnávání na černo, vzal to však tou nejjednodušší cestou a jeho kroky postihují a znepříjemňují životy i nevinným,“ vysvětlili pohnutky svého útoku hackeři.

„Položme si otázku, zda je správné se smířit s tím, že občané in bona fide odvádějí peníze do státní kasy, a pak se dozvídají, že jsou prostředky, které poskytli, vinou nekvalitní práce pana ministra, neefektivně přerozdělovány jednotlivcům nebo malým zájmovým skupinám,“ vytkli hackeři Drábkovi.

Obnovit původní verzi webových stránek www.jaromirdrabek.cz se administrátorům nepodařilo ani několik hodin po útoku. Hackerské oznámení na nich bylo zobrazeno ještě v úterý před čtvrtou hodinou.

Hackeři Piratez'Sec vystupují na internetu jako nezávislý subjekt, který se distancuje od hnutí Anonymous i všech politických stran.

Počítačoví piráti jsou v posledních měsících v České republice velice aktivní. V dubnu se jim podařilo shodit weby politických stran i prolomit zabezpečení stránek ministra financí Miroslava Kalouska. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám