Hlavní obsah

Největší obchod počítačového světa dostal v EU zelenou. Dell může koupit úložiště EMC

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Požehnání od Evropské komise dostal plán amerického výrobce počítačů Dell na převzetí společnosti EMC, která se zabývá ukládáním a správou dat. Jde tedy o vůbec největší převzetí v technologickém sektoru, protože Dell za úložiště zaplatí 67 miliard dolarů (1,6 biliónu Kč).

Foto: Bazuki Muhammad, Reuters

Ilustrační foto

Článek

Dohodu již minulý týden schválila americká Federální obchodní komise (FTC), ještě ji musí schválit čínský regulátor a také akcionáři EMC.

Evropská komise uvedla, že sloučený subjekt bude mít pouze nepatrný podíl na trhu vnějších podnikových systémů pro ukládání dat a bude stále čelit silné konkurenci. V oblasti virtualizačního softwaru má podle komise sice poměrně silné postavení divize EMC VMware, avšak ne takové, aby byla schopna omezovat konkurenci, uvedla agentura Reuters.

Sloučený podnik by měl být největší soukromě vlastněnou integrovanou technologickou společností na světě. Hodnota podniku má činit dva bilióny USD, upozornil server MarTech Advisor.

Dell oznámil dohodu loni v říjnu a jeho cílem je upevnit si postavení na trhu. Dell soupeří zejména se společnostmi Cisco Systems, IBM nebo Hewlett-Packard.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám