Hlavní obsah

Apple musí v Itálii doplatit na daních stovky miliónů eur

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Finanční úřad v Itálii si ještě před koncem roku došlápl na společnost Apple. Tento americký počítačový gigant má kvůli daňovým sporům zaplatit 318 miliónů eur, tedy více než 8,5 miliardy korun. Informovala o tom agentura AFP.

Foto: Robert Galbraith, Reuters

Šéf Applu Tim Cook

Článek

Mluvčí úřadu v úterý bez bližších podrobností uvedl, že zástupci Applu s vyměřenou částkou k urovnání daňového sporu souhlasili.

Vyšetřování se týkalo dceřiné společnosti Apple Sales International, konkrétně jejích hospodářských výsledků v letech 2008 až 2013. Zmiňovaná částka 318 miliónů eur má odpovídat plné sumě, kterou za tato zdaňovací období finanční úřad po dceřiné společnosti vymáhal.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Zástupci amerického počítačového gigantu se ke sporu s finančním úřadem v Itálii zatím nevyjádřili.

Apple řeší problémy na více frontách

Společnost Apple je také v hledáčku Evropské komise, která se několik posledních týdnů zabývá zkoumáním dohody o doplacení daně mezi tímto americkým počítačovým gigantem a Irskem. Jak se totiž ukázalo, Apple se dohodl v Irsku na placení daně ve výši pouze 2,5 %, což představuje minimální možnou částku proti plné výši daní.

Oddychnout si mohou zástupci amerického počítačového gigantu alespoň ve sporu se společností Ericsson. Tento švédský výrobce telekomunikačních zařízení se totiž s Applem ještě před Vánocemi dohodl na ukončení právního sporu ohledně poplatků za patenty Ericssonu v oblasti technologií pro mobilní komunikaci. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám