Hlavní obsah

Inteligentní kalhoty majitele upozorní, kdy má jít na záchod

Novinky, ort

Analytici předpovídají nositelné elektronice zářnou budoucnost. Není proto divu, že se výrobci předhánějí s tím, kdo přinese na pulty obchodů zajímavější model. To je také případ japonské společnosti SoundBite, která se bude snažit na trhu uspět s chytrými kalhotami, které majitele upozorní na to, když bude nejvyšší čas, aby zamířil na záchod.

Zařízení pošle předem majiteli zprávu, že se blíží čas jít na WCVideo: Novinky/Reuters

 
Článek

Prototyp zařízení zvaný Triple W byl odhalen minulý týden na veletrhu CEATEC v Tokiu. I když se může zdát, že jde o naprostou zbytečnost, novinka cílí především na seniory, kteří mají problémy s inkontinencí.

„Tento přístroj předpovídá vyměšování. Zařízení se umístí na břicho, ultrazvukové vlny monitorují vaše vnitřní orgány a data se odesílají do chytrých telefonů, kde se zobrazí na displeji,“ uvedl zástupce společnosti SoundBite Ryohei Ochiai.

Triple W komunikuje s chytrým telefonem prostřednictvím bezdrátového standardu bluetooth. Na mobilu dokáže speciální aplikace dokonce vytvářet statistiky vyměšování uživatele. Ty se pak zobrazují v přehledných grafech.

Zařízení vypadá prozatím jako malá bílá krabička. Výrobce se ale netají tím, že by chtěl přístroj ještě více zmenšit a integrovat jej do kalhot nebo spodního prádla. Kdy se tak ale stane a jaká bude ve finále prodejní cena novinky, však zatím výrobce neprozradil.

Chytrá podprsenka odhalí pravou lásku

Na nositelnou elektroniku sází také další japonský výrobce Ravijour. Ten už minulý rok představil prototyp chytré podprsenky, která dokáže detekovat podle speciálních senzorů, zda je žena skutečně zamilovaná. V opačném případě ji nelze vůbec rozepnout.

BEZ KOMENTÁŘE: Podprsenku lze rozepnout jen v případě, že je žena opravdu zamilovanáVideo: Ravijour

Prototyp nové podprsenky výstižně nazývané True Love Tester (Detektor opravdové lásky) má přezku umístěnou vpředu mezi košíčky, a k ní jsou připojeny dva senzory monitorující srdeční tep. Celý tento systém odesílá získaná data do chytrého telefonu.

Přezku totiž dokáže odemknout pouze smartphone, který prostřednictvím speciální aplikace vyhodnocuje, jak se žena skutečně cítí. Pouze v případě, že tep naznačuje vzrušení a zamilovanost, přezka na podprsence se rozepne. [celá zpráva]

Obchody zaplavila nositelná elektronika

Nositelná elektronika je fenoménem dnešní doby. Nejrůznější fitness náramky, sporttestery či brýle ukrývající televizor jsou na trhu již poměrně dlouho. Větší popularity se ale dočkaly tyto přístroje až v posledních letech, což je zásluha i samotných výrobců – na trh přinášejí stále další novinky.  [celá zpráva]

Analytici předpovídají odvětví nositelné elektroniky zářnou budoucnost. Do roku 2020 trh podle nich vzroste desetinásobně na 100 miliónů zařízení. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám