Hlavní obsah

Miliónový nápad mladíkům nevyšel. Zaspali

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Loni dva kamarádi Nimrod Back a Boaz Mendel přišli s jednoduchým a o to geniálnějším nápadem. Po jejich programovatelném tlačítku Pressy zatoužilo více než 20 tisíc lidí. Jenže s uvedením na trh tak dlouho otáleli, až je předběhla konkurence. Miliónový sen se tak začíná pomalu rozplývat.

Foto: archív tvůrců

Pressy

Článek

Novinka nazývaná Pressy vypadá na první pohled jako utržený konektor od sluchátek. Ten se jednoduše zasune do mobilního telefonu, ze kterého však místo kabelu čouhá už jen tlačítko. Jeho výška přitom nepřesahuje jeden milimetr.

Samotný uživatel pak může prostřednictvím dodávané aplikace jednoduše nastavit, jakou funkci má tlačítko po stisknutí vykonávat. Podporováno je navíc i několik stisků najednou. Při krátkém stisku tak například může telefon rozsvítit baterku (blesk), při dvou krátkých pak fotit. Různé funkce je možné nastavit i pro jeden či dva dlouhé stisky.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Foto: KickStarter

Tvůrci Nimrod Back (vlevo) a Boaz Mendel

Dva mladíci představili světu Pressy loni v září, když sháněli investory pro rozjezd masové produkce prostřednictvím serveru Kickstarter. [celá zpráva]

Přestože se jim podařilo vybrat bezmála deset miliónů korun, což bohatě stačilo na zahájení výroby, na pultech obchodů Pressy stále není ani po půl roce.

A protože zájem o novinku byl tak obrovský, netrvalo dlouho a s vlastním řešením přišla konkurenční firma. Čínský podnik Xiaomi začal prodávat programovatelné tlačítko MiKey, které je vzhledem i funkcemi na chlup stejné jako Pressy.

Foto: archív výrobce

Xiaomi MiKey

Na čínském trhu se již MiKey prodává v přepočtu za necelých dvacet korun, zatímco Pressy se v předobjednávce nabízí za více než 500 korun. Nimrod Back a Boaz Mendel tak případný vstup na trh budou mít ještě těžší.

Zda se chystají mladíci podniknout nějaké právní kroky proti společnosti Xiaomi, zatím neprozradili.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám