Hlavní obsah

Cena iPadu 2 klesla na historické minimum

Novinky, mif

Příchod nového počítačového tabletu iPad srazil ceny druhé generace na historické minimum. Ceny startují těsně pod hranicí deseti tisíc korun. Z nabídky však zmizely přístroje s 32 a 64GB pamětí. iPad 2 je tak v internetovém obchodě společnosti Apple možné zakoupit pouze v 16GB verzi.

Článek

iPad 2 je možné zakoupit s WiFi připojením a 16GB pamětí za 9990 Kč. K dispozici je také verze s 3G modulem za 12 990 korun, a to v černé i bílé barvě. Ještě před středečním odhalením třetí generace počítačového tabletu s logem nakousnutého jablka se iPad 2 prodával za 11 490 Kč, respektive za 13 990 korun v případě 3G verze.

Paradoxně tak díky výrazné slevě nabízí Apple a jeho partnerští prodejci druhou generaci iPadu za nižší cenu než většina internetových obchodů, i když tomu bývá jindy naopak. Podle tuzemského srovnávače cen Zboží.cz, který provozuje společnost Seznam.cz, je jablečný tablet s WiFi a 16GB pamětí nejčastěji nabízen za 11 až 12 tisíc korun.

Foto: Reuters

iPad 3

Nižší cenou se Apple nejspíše snaží zbavit skladových zásob ještě před příchodem třetí generace. Ta je od předchozí verze vzhledově prakticky k nerozeznání. Zásadní změny se udály uvnitř přístroje, řeč je například o vylepšeném displeji.

První i druhá generace iPadu nabízí 9,7palcový displej s rozlišením 1024x768 obrazových bodů. Novinka má stejně velkou úhlopříčku, ale výrazně jemnější rozlišení - 2048x1536 pixelů. Díky vyššímu rozlišení dokáže počítačový tablet s logem nakousnutého jablka zobrazit více detailů, což přijde vhod především při brouzdání na webu, prohlížení fotografií nebo při čtení knih.

Vyšší výkon, rychlejší internet

iPad 3 je také výrazně výkonnější a nabízí lepší fotoaparát, který obsahuje obrazovou stabilizaci a dokáže natáčet Full HD video. Především zahraniční uživatelé pak ocení u novinky podporu rychlého mobilního internetu čtvrté generace, tuzemští operátoři totiž zatím takzvané LTE přenosy nenabízí.

Ve vybraných zahraničních destinacích se iPad 3 začne prodávat už příští týden, do Česka oficiálně dorazí 23. března. Vybírat bude možné mezi verzemi s WiFi připojením a 4G internetem, přičemž obě varianty budou k dispozici v bílé i černé barvě a v 16, 32 a 64GB kapacitách vestavěné paměti.

Oficiální ceny pro tuzemský trh zatím společnost Apple neprozradila. Podle cenové politiky firmy lze ale předpokládat, že cena nejlevnější 16GB verze s WiFi připojením se bude pohybovat okolo 13 000 Kč. Cena nejvybavenějšího iPadu 3 s 4G internetem a 64GB pamětí by pak neměla přesáhnout hranici 20 tisíc korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám