Hlavní obsah

První videokniha pro iPad je v Česku zadarmo

Uživatelé tabletů iPad mají nově k dispozici první českou videoknihu. Interaktivní publikace spisovatele, nakladatele a dokumentaristy Michala Huvara čtenáře provede rozmanitou severoafrickou krajinou, kterou autor představí nejen v podobě klasických fotografií, ale také pomocí autentických videí. Uvedl to zástupce společnosti eReading, která na vydání videoknihy spolupracovala a publikaci bezplatně nabízí na svých stránkách.

Foto: Novinky

Videokniha Afrikou na dohled

Článek

K mání je i varianta knihy pro klasické počítače ve formátu PDF. "Je to poměrně nová technologie, která využívá počítačového programu na sázení obrázků do knih. Výroba je nicméně stále ještě poměrně složitá a dost nákladná, takže další tituly vydáme až podle toho, jaký bude zájem čtenářů," uvedl Lipert.

Kniha čtenáře provádí Afrikou po stopách známých českých cestovatelů a autorů oblíbených cestopisných reportáží Jiřího Hanzelky a Miroslava Zikmunda. "Huvar rozmlouvá s oběma cestovateli na dálku prostřednictvím úryvků a citací z jejich díla Afrika snů a skutečnosti, porovnává život tehdy a dnes. Mezi 60 fotografiemi jsou i snímky srovnávací, které autor nafotil ze stejných míst, jako je pořídili jeho předchůdci," doplnil Lipert. Publikace mapuje zákoutí Tuniska, Libye či Egypta.

Kniha obsahuje celkem osm videí (mp4) a dvě audio nahrávky (mp3). Huvar publikaci Afrikou na dohled vydal v klasické, tištěné podobě už před zhruba 15 lety.

Reklama

Výběr článků

Načítám