Hlavní obsah

Speciální USB pedál dokáže před šéfem zamaskovat, co v práci děláte

Novinky, Miloslav Fišer

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Celou pětinu 8,5hodinové pracovní doby stráví v průměru Češi zábavou. Pro svého zaměstnavatele podle průzkumu společnosti Truconnexion pracují maximálně sedm hodin. Zbytek pracovní doby pak nejčastěji tráví na sociálních sítích nebo hraním počítačových her. Aby jejich počínání nemohl v nestřeženém okamžiku šéf nebo kolegové odhalit, vymysleli v Americe speciální USB pedál.

Foto: Novinky

USB Foot Switch

Článek

Zařízení Foot Switch funguje velice jednoduše. Do počítače nainstalujete speciální program, který je dodáván společně s pedálem. V něm můžete poté nastavit, co přesně se má stát, když pedál sešlápnete.

Tímto způsobem tak můžete například nastavit, aby se automaticky minimalizovala nebo vypnula hra, či internetový prohlížeč. Ve chvíli, kdy k vašemu stolu bude přicházet šéf nebo zvídavý kolega, jednoduchým sešlápnutím můžete utajit, co jste právě dělali.

Foto: Novinky

USB Foot Switch

Druhé využití může pedál mít, pokud jej připojíte k počítači kolegy nebo spolužáka. Ve chvíli kdy bude na PC pracovat, můžete ho jednoduše zmást tím, co se na obrazovce děje bez jeho přičinění. Podobnou neplechu v počítači dokáže způsobit také unikátní zařízení USB Prankster. [celá zpráva]

Pedál pracuje v operačních systémech od Microsoftu, konkrétně ve Windows 2000, XP a Vista. Připojíte jej pomocí USB portu, ze kterého se pedál zároveň i nabíjí. Není tedy potřeba připojovat další externí napájení.

Problém s novinkou však může nastat ve chvíli, kdy v operačním systému nemáte oprávnění instalovat jakékoliv programy, jako je tomu u většiny firemních počítačů. Bez programu na nastavení zařízení je vám pedál zcela k ničemu.  

USB Foot Switch je již nyní dostupný v zahraničních obchodech za cenu 18 USD, tedy v přepočtu 310 korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám