Hlavní obsah

České softwarové společnosti zazářily mezi světovou konkurencí na konferenci v USA

Novinky, mif

Redmondský softwarový gigant Microsoft vyhlásil minulý týden v New Orleans v rámci světové konference Worldwide Partner Conference (WPC09) nejlepší partnerská řešení roku. Soutěžilo mezi sebou více než dva tisíce světových společností. I přes velkou konkurenci se českým firmám podařilo získat hned šest cen. Jedna si dokonce odnesla první cenu hned ze tří kategorií.

Foto: Novinky

Zástupci společnosti NetDirect Jan Svoboda a Kateřina Spáčilová, spolu s viceprezidentkou společnosti Microsoft Allison Watson (uprostřed).

Článek

Českou republiku na konferenci WPC09 reprezentovalo celkem pět společností, kterým se podařilo postoupit mezi finalisty. Zvítězit se podařilo hned čtyřem z nich, a to v šesti soutěžních kategoriích.

Foto: Novinky

Ceny pro vítězné společnosti. Šest z nich skončilo v českých rukou.

Největší pozornost vzbudila společnost NetDirect, která zvítězila hned ve třech kategoriích. Její projekt "FastCentrik – velký e-shop za malé peníze a do 24 hodin" dokonce porazil dva velmi silné ruské konkurenty a předčil tak všechna očekávání.

Foto: Novinky

Společnost NetDirect zvítězila hned ve třech kategoriích, přičemž v poslední poráží dva velmi silné ruské konkurenty.

Cenu za první místo v kategorii Licenční řešení si odnesla česká společnost DAQUAS spol. za své řešení "V.I.P" , a to jak v rámci střední a východní Evropy, tak i celosvětové. První místa udělila porota také dvěma dalším českým společnostem Ecommerce.cz a ICZ.

Úspěch českých firem ukázal, že se tuzemské společnosti nebojí světové konkurence a dokážou ji i předběhnout. Ve světě špičkových technologií se tak Češi určitě neztratí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám