Hlavní obsah

K firmám míří z eurodotací další dvě miliardy

Právo, gin

Podniky všech velikostí v ČR mají šanci z eurodotací dostat další dvě miliardy korun na inovace. Maximální výše dotace na jeden projekt činí 50 miliónů korun, respektive sto milionů v regionech se soustředěnou podporou státu.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto.

Článek

Nově však žadatelem nesmí být akciová společnost s akciemi na majitele a příjemce musí vést časovou evidenci využití pořízených technologií pro účely výzkumu a vývoje.

„Soukromé společnosti všech velikostí mohou od 13. srpna 2012 žádat o dotace na zavádění či rozšiřování vlastních výzkumných a vývojových kapacit. Ministerstvo průmyslu a obchodu pro ně celkem připravilo dvě miliardy korun, které mohou čerpat v rámci programu Potenciál, který je součástí Operačního programu Podnikání a inovace,“ informoval CzechInvest.

„Z Potenciálu lze získat peníze na založení nebo rozvoj center průmyslového výzkumu, vývoje a inovací. To v praxi představuje pořízení pozemků, budov, strojů, zařízení a jiného vybavení, které je nezbytné pro zajištění chodu a aktivit takového centra,“ upřesnil náměstek pro oblast fondů EU, výzkumu a vývoje ministerstva průmyslu a obchodu Martin Frélich.

Doposud v tomto programu je přes tisíc registračních žádostí, jejichž hodnota dosahuje bezmála 22 miliard korun.

Reklama

Související témata:

Související články

Do Česka opět začnou proudit evropské peníze

Evropská komise v nejbližších dnech obnoví proplácení peněz z evropských fondů. Informovali o tom premiér Petr Nečas (ODS) a náměstek ministra pro místní...

Výběr článků

Načítám