Hlavní obsah

Čerpací stanice Aral koupila OMV

PRAHA

Rakouská společnost OMV koupila od britské firmy BP sedmdesát čerpacích stanic Aral v České republice. Kolik za ně zaplatila, nezveřejnila. Cena se ale odhadovala na tři až čtyři miliardy korun. O stanoviště Aralu měly zájem například i společnosti Benzina nebo Shell. Zprávu Novinkám potvrdil mluvčí společnosti OMV Zdeněk Holub.

Článek

OMV tak zvýší počet čerpacích stanic na území ČR ze 146 na celkových 216 a stane se z ní dvojka na českém trhu. Jedničkou je s 300 čerpacími stanicemi Benzina. OMV ale bude největší co do objemu prodeje. Transakci musí ještě schválit anitmonopolní úřad.

Rakouská firma dnes na tiskové konferenci ústy zástupce generálního ředitele OMV AG Gerharda Roisse oznámila, že chystá investovat do převzetí Aralu 3 až 4 milióny eur (90 až 120 miliónů korun). K faktickému převzetí a přejmenování má dojít podle Roisse během půl roku.

Aral oznámil, že se z ČR chystá odejít v lednu. Zdůvodnil to tím, že v zemích, kde působí, chce být lídrem trhu, což se mu v ČR nedaří.

Firma Aral vstoupila na český trh v roce 1991. Působila ve většině zemí střední Evropy, ze Slovenska a Maďarska se už ale stáhla. V Polsku a Rakousku svou síť stanic přejmenovala na BP. V Německu má Aral 2600 čerpacích stanic.

Reklama

Související témata:

Související články

Aral prodá všechny čerpací stanice v ČR

Německá firma Aral, která v ČR provozuje 69 čerpacích stanic se rozhodla, že všechny prodá a z ČR odejde. Podle oznámení firmy se další působení v ČR neshoduje...

Výběr článků

Načítám