Hlavní obsah

Benzín za týden zlevnil o 20 haléřů

Pohonné hmoty v Česku v uplynulém týdnu opět o něco zlevnily. Průměrná cena nejprodávanějšího benzínu Natural 95 klesla do středy o 19 haléřů na 26,44 koruny za litr a cena nafty se v průměru snížila o deset haléřů na 24,78 koruny. Vyplývá to z údajů firmy CCS, která ceny sleduje.

Foto: David Ryneš, Novinky

Ceny pohonných hmot v České republice ke 2. březnu

Článek

Natural 95 je nejdražší na Vysočině s průměrnou cenou 27,15 koruny za litr. Za naftu zaplatí nejvíce řidiči v Praze, kde stojí 25,84 koruny.

Naopak nejlevnější pohonné hmoty má Liberecký kraj, kde benzín přijde na 25,76 koruny a nafta na 23,98 koruny za litr. V žádném jiném kraji už se cena nafty pod hranici 24 korun nedostala.

Paliva zlevňují nepřetržitě od loňského listopadu. Nejdražší byly pohonné hmoty v období posledních sedmi let v roce 2012, kdy benzín stál v Česku přes 38 korun a nafta 37 korun.

Cena ropy Brent ve čtvrtek mírně klesá na 36,65 dolaru za barel. V posledních týdnech ale cena ropy stoupla zhruba o pět dolarů za barel. Trh podporují snahy předních těžařských zemí o dohodu na zmrazení produkce a předpoklady, že ceny si počátkem roku sáhly na dno.

Anketa

Ovlivňují ceny pohonných hmot způsob vaší dopravy?
Ano, s nižšími cenami jezdím více a naopak
59,5 %
Ne
40,5 %
Celkem hlasovalo 42 čtenářů.

Reklama

Výběr článků

Načítám