Hlavní obsah

Foxconn v ČR investuje 2,5 miliardy korun

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Tchajwanská technologická firma Foxconn chce do roku 2018 investovat v Česku zhruba 2,5 miliardy korun. Oznámil to v úterý premiér Bohuslav Sobotka po schůzce s šéfem a zakladatelem firmy Terrym Gouem.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Premiér Bohuslav Sobotka a ředitel společnosti Foxconn Terry Gou

Článek

Foxconn chce vybudovat výzkumné a designové centrum, které by mělo být jediné svého druhu v Evropě. Investovat bude v Pardubicích a v Kutné Hoře. Firma vyrábí počítače a součástky pro telekomunikační zařízení.

Chce postavit datová centra či využít svých distribučních kanálů v Číně k vytvoření obchodní platformy pro export českých výrobků na perspektivní asijské trhy.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

"Těmito investicemi Foxconn přispěje ke zrychlení procesu automatizace a digitalizace evropské výroby. Vytvoří také nezbytnou infrastrukturu, která umožní firmám rychle přijmout a rozvinout nové technologie a lépe využít možností, které jsou v dnešním digitalizovaném světě k dispozici. V regionu vytvoříme také síť datacenter, z nichž první budou umístěná právě v České republice," uvedl Gou.

V Česku firmy působí v Pardubicích a v Kutné Hoře. Zaměstnává kolem 5500 lidí.

Podle posledních údajů v obchodních rejstříku Foxconn CZ Group v roce 2012 utržil téměř 109 miliard korun, což bylo o čtyři procenta meziročně víc.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám