Hlavní obsah

Babiš: Státní dluh se od roku 1995 poprvé sníží. Se Zemanem zničili dluhopis

Novinky, Václav Lang

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Státní dluh České republiky poprvé od roku 1995 klesne, na konci letoška má činit 1663 miliardy, což je o 20 miliard méně oproti minulému roku. Na Pražském hradě to ve středu řekl vicepremiér a ministr financí Andrej Babiš (ANO) a spolu s prezidentem Milošem Zemanem znehodnotili státní dluhopis ve výši čtyř miliónů.

Foto: Petr Horník, Právo

Ministr financí Andrej Babiš a prezident Miloš Zeman na Pražském hradě rozstříhali státní dluhopis na čtyři milióny.

Článek

Zeman s Babišem uspořádali podobné setkání již podruhé. Jeho cílem bylo znehodnocení čtyřmiliónového státního dluhopisu, který byl pořízen z peněz nastřádaných na prezidentském fondu pro umoření státního dluhu.

„Díky tomu, že tento fond roste rychleji, než jsme očekávali, rozstřihneme dnes s panem ministrem Babišem státní dluhopis za čtyři milióny korun,“ řekl Zeman.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Původně totiž měli znehodnotit dluhopis za dva milióny, což odpovídá dvojnásobné hodnotě z léta, kdy poprvé cenný papír znehodnotili. [celá zpráva]

Zeman upřesnil, že v současné době do fondu přispívá asi 500 osob, z toho asi 40 důchodců, kteří každý měsíc posílají sto korun.

Babiš připomněl, že státní dluh stále činí zhruba 160 tisíc korun na jednoho člověka, a ocenil, že Zeman díky svému fondu oddlužil už 31 občanů.

Reklama

Výběr článků

Načítám