Hlavní obsah

V USA letos zkrachovalo už 17 bank

– Washington • Aktualizováno

Americké úřady tento týden uzavřely kalifornskou společnost Frontier Bank. Firma se tak stala sedmnáctou americkou bankou, která v letošním roce zkrachovala. Vyplývá to podle serveru ABC News ze zprávy Federální společnosti pro pojištění vkladů (FDIC).

Foto: Shizuo Kambayashi, ČTK/AP

Náklady FDIC spojené s krachy bank v letech 2008 až 2011 dosáhly 88 miliard dolarů. (Ilustrační foto)

Článek

Společnost Frontier Bank provozovala pouze dvě pobočky. Ty budou od pondělí fungovat pod konkurenční firmou Bank of Southern California, která převezme všechny vklady u zkrachovalého podniku. Ty koncem června přesahovaly 82 miliónů dolarů (1,8 miliardy Kč).

V celém loňském roce se počet bankrotů v americkém bankovním sektoru snížil na 24 případů z předloňských 51 případů. V roce 2011 ve Spojených státech zbankrotovalo 92 bank a v roce 2010 to bylo dokonce 157 bank. Server ABC News upozorňuje, že pokud je americká ekonomika silná, krachuje ve Spojených státech pouze čtyři až pět bank ročně.

Náklady FDIC spojené s krachy bank v letech 2008 až 2011 dosáhly 88 miliard dolarů. V letech 2012 až 2016 by měly podle odhadů činit pouze deset miliard dolarů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám