Hlavní obsah

Ministerstvo dalo pokutu 850 tisíc člověku, který nelegálně sázel na internetu

– Praha • Aktualizováno

Specializovaný finanční úřad uložil za porušení zákazu přeshraničního sázení pokutu 850 000 korun. K šetření dalo podnět ministerstvo financí. Ve středu informovalo, že jde o první vysokou pokutu v případě sázení u zahraničních provozovatelů.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Sázení, i po internetu, je u zahraničních provozovatelů loterií a jiných podobných her nelegální. Je však snadno dostupné právě na internetu. Zahraniční sázkové společnosti mají stránky v češtině a sázet u nich není žádný problém.

„Vzhledem k tomu, že zahraniční sázkové kanceláře nemají od příslušného orgánu uděleno povolení k provozování loterií, jsou právě tito provozovatelé nelegální a sázejícím hrozí vysoká pokuta až do výše 10 miliónů korun," uvedl úřad.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Žádné podrobnosti o člověku, který pokutu dostal, ani o jeho sázkách, ministerstvo nesdělilo.

Podle Babiše stát přichází o miliardy

Stát těmito sázkami přichází na příjmech z hazardu o značné peníze. Podle ministra financí Andreje Babiše je to odhadem několik miliard korun ročně.

Mimo to byl zákon přijat, aby před sázkami ochránil sázející mladší 18 let.

„Uložená sankce je jen první vlaštovkou zpřísnění přístupu k jakýmkoliv ilegálně podnikajícím subjektům v loterijním prostoru,“ řekl Ondřej Závodský, náměstek ministra financí.

MF v současné době pracuje na novém loterijním zákoně, který by měl legalizovat, řádně zdanit a regulovat zahraniční internetové provozovatele.

Po internetu lze v Česku sázet, ale umožňují to jen společnosti, které mají povolení od ministerstva financí. Všechny, které ho dostaly, mají sídlo v České republice, ačkoliv i ty zahraniční mívají v ČR zastoupení.

Legální provozovatelé internetových kurzových sázek
Fortuna
Chance
Net and Games
Sazka
Slot
Synot Tip
Tipsport O2
Tipsport net
Victoria-Tip
zdroj: MF

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám