Hlavní obsah

Těžební NWR se propadla do provozní ztráty 275 miliónů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Těžební společnost New World Resources (NWR) vloni vykázala provozní ztrátu EBITDA deset miliónů eur (zhruba 275 miliónů korun) po zisku 210 miliónů eur v roce 2012. Tržby klesly o 28 procent na 850 miliónů eur. NWR je majitelem černouhelné firmy OKD.

Článek

Firma uvedla, že představenstvo spustilo revizi kapitálové struktury NWR,kvůli poklesu cen uhlí a vypršení platnosti revolvingového úvěru. „Do diskusí je zapojen i majoritní akcionář společnosti, firma BXR, který dal najevo, že je i se svými akcionáři připraven investovat nový kapitál do vhodně revidované kapitálové struktury,“ sdělila společnost.

Těžba uhlí loni klesla o 21 procent na 8,8 miliónu tun. Počet zaměstnanců se snížil o sedm procent na 15 700 lidí.

V samotném čtvrtém čtvrtletí měla NWR provozní zisk EBITDA 40 miliónů eur po předloňské ztrátě devíti miliónů. Tržby za poslední tři měsíce loňského roku klesly na 216 miliónů eur z předloňských 263 miliónů eur.

Společnost NWR, která sídlí v Amsterodamu, patří téměř ze dvou třetin skupině BXR, v níž má zhruba poloviční podíl podnikatel Zdeněk Bakala. NWR je kotována na burze v Londýně, Praze a ve Varšavě.

Reklama

Výběr článků

Načítám