Hlavní obsah

Vykolejený vlak zastavil dopravu na nádraží v Prostějově

Právo, jr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Prostějov
Aktualizováno

Vykolejení posunovací soupravy zastavilo provoz na dráze v Prostějově. Vlaky nejezdí, spoje jsou vedeny po objízdných trasách. Nehoda se obešla bez zranění lidí.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto.

Článek

„K vykolejení vlaku došlo ve 13.25 hodin přímo na hlavním nádraží v Prostějově. Souprava posunu najela příliš prudce na odstavené vozy. Nikdo nebyl zraněn, došlo k poškození trakčního vedení, škoda se odhaduje na 200 tisíc korun,“ informoval mluvčí Drážní inspekce Martin Drápal.

Podle Drápala probíhá na místě zjišťování příčin nehody. „Ještě nevíme, zda došlo k technické závadě, nebo k selhání někoho z pracovníků,“ doplnil mluvčí.

Provoz ve stanici Prostějov-hlavní nádraží je přerušen, vypnuto je i trakční vedení v úseku Blatec–Bedihošť. Vlaky dálkové dopravy jsou vedeny v úseku Nezamyslice–Olomouc odklonem přes Přerov, zpoždění vlaků za úsekem odklonu činí 10 až 15 minut.

V úseku Nezamyslice–Prostějov–Olomouc a zpět zavedly České dráhy náhradní autobusovou dopravu.

Půlmiliónová škoda

Škoda dosáhne podle nové informace z Drážní inspekce 490 000 korun. Poškozeny byly jeden vůz a dvě lokomotivy, vykolejila celkem tři drážní vozidla.

K obnovení provozu dojde ještě během odpoledne, vlaky budou nádražím tahat dieselové lokomotivy. Kdy se podaří obnovit elektrické vedení, zatím není jasné.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám