Hlavní obsah

Irisbus se přejmenoval na Iveco Bus

Právo, Zdeněk Seiner
Vysoké Mýto

Společnost Iveco změnila název svých autobusů z Iveco Irisbus na Iveco Bus. Z kapoty zmizel i znak delfína požírajícího svůj vlastní ocas. Změna se týká i podniku ve Vysokém Mýtě, kde vyrábějí autobusu pod novou značkou od 24. května.

Foto: Archiv Iveco

Autobusy ještě s logem Karosa nebo Irisbus

Článek

„Nová značka Iveco Bus posiluje identitu tohoto podnikání spolu s ostatními mezinárodními aktivitami společnosti. Podporuje tak ještě více rozvoj a vnímání celé produktové řady autobusů jako jednoznačnou součást Iveco, zejména na trzích jakými jsou Evropa, Jižní Amerika a Čína, kde má společnost důležité postavení,“ píše se v oficiálním vyjádření společnosti.

Závod ve Vysokém Mýtě je největším, který pro společnost Iveco autobusy vyrábí. Navazuje na 85letou tradici výroby autobusů v tomto městě a na 118letou historii firmy založené Josefem Sodomkou.

Podnik se po znárodnění v roce 1948 přejmenoval na Karosu. Do té v devadesátých letech vstoupil Renault, který v roce 1999 založil s Ivekem společný podnik Irisbus, který Iveco převzalo v roce 2003.

Ve vysokém Mýtě se vyrábějí vozidla řad Crossway, Crossway Low Entry, Arway a Citelis. Závod, který loni vyrobil na 2800 autobusů, exportuje více jak 90 % své produkce do zhruba 30 zemí světa.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám