Hlavní obsah

Norská policie zadržela kvůli drogám dva řidiče Student Agency i s autobusem

Novinky, pit

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno
Aktualizováno

Norská policie zadržela ve druhé půlce dubna dva řidiče autobusu společnosti Student Agency. Řidiči jsou zatím vyšetřováni a zůstávají v Norsku, potvrdil Novinkám mluvčí Student Agency Aleš Ondrůj.

Foto: Student Agency

Žlutý autobus společnosti Student Agency, ilustrační foto.

Článek

„Podle našich informací se zatím neobrátili s žádostí o pomoc ani na zastupitelský úřad ČR v Norsku a nyní je třeba počkat na závěry šetření norské policie,“ uvedl Ondrůj.

Jak upřesnil pro Novinky zástupce tiskové mluvčí ministerstva zahraničních věcí Karel Šrol, celá záležitost se udála 20. dubna. „Dva řidiči byli zadrženi kvůli závažnému narkotickému činu a vzati do vazby,“ informoval Šrol, podle něhož by se mělo jednat o čtyrtýdenní vazbu.

Zásah norské policie se pochopitelně dotkl i cestujících na pravidelné lince z Osla do Prahy. Student Agency se pasažéry podařilo letecky přepravit zpátky do Česka.

Jak Ondrůj dále informoval, společnost už podala do Norska žádost o navrácení zadržovaného autobusu. „Ihned, jak nám bude toto potvrzeno ze strany norské policie, vyšleme řidiče z ČR, kteří autobus převezou zpět,“ doplnil Ondrůj.

Pokud by se prokázalo nezákonné jednání zadržených řidičů, ponesou za celou věc osobní zodpovědnost. „Student Agency zakazuje svým posádkám převážení čehokoli v autobusech, co by nebylo součástí přepravy, a tedy řádně odbaveným zavazadlem,“ zakončil Ondrůj.

Reklama

Výběr článků

Načítám