Hlavní obsah

Bazary AAA Auto za čtvrtletí zvýšily zisk čtyřnásobně

Praha/Budapešť

Společnost AAA Auto, která provozuje síť autobazarů, navýšila v letošním prvním čtvrtletí meziročně zisk z 690 000 eur na 2,9 miliónu eur (asi 72 miliónů korun). Důvodem byly podle firmy silné prodeje, zájem o finanční služby, stejně jako tržby z ruské pobočky i nově otevíraných center v Česku a na Slovensku.

Článek

„Naše pobočka v Rusku dosáhla v dubnu výborného výsledku 200 prodaných vozů. Očekáváme tak, že zde dosáhneme bodu zvratu na úrovni čistého zisku již v červnu,“ komentovala výsledky výkonná provozní ředitelka Karolína Topolová.

Tržby vzrostly o pětinu na 76,9 miliónu eur a prodej stoupl o desetinu na 12 175 aut.

Provozní náklady zaznamenaly třetinový růst na 15,1 miliónu eur, a to kvůli zatím ztrátovému ruskému provozu skupiny i otevření nových poboček a zaškolení nového personálu v Česku a na Slovensku. V dubnu společnost prodala 4479 aut, což je nárůst o 17 procent.

AAA Auto provozuje 27 poboček a zaměstnává přes 1500 lidí. Její akcie se obchodují na burzách v Praze a Budapešti. Loni skupina zdvojnásobila čistý konsolidovaný zisk na 10,3 miliónu eur (asi 250 miliónů korun), připomněla ČTK.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám