Hlavní obsah

Ve vyhořelém plesnivějícím skladu našla inspekce uložené okurky

Novinky, pit

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Nepěkný pohled se naskytl zaměstnancům Státní zemědělské a potravinářské inspekce (SZPI) při kontrole prostor společnosti Ing. Pavel Tomáš PT-SERVIS v Úvalech. Ve vyhořelém interiéru s plísní a stopami po hlodavcích objevili navíc problémy i u některých skladovaných potravin. Uvedl to mluvčí SZPI Michal Spáčil.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„Na balení jednoho druhu výrobku, okurek kornišonek v počtu přes 2000 kusů, byla zjevná snaha o vymazání původního data minimální trvanlivosti a bylo uvedeno nové, které ,prodlužovalo‘  trvanlivost výrobku o zhruba 2,5 roku,“ sdělil Spáčil.

Podle mluvčího měla řada jiných výrobků původní značení v němčině s prošlým datem minimální trvanlivosti. Provozovatel tvrdil, že jsou určeny k reklamaci a vrácení výrobci.

V pětipatrové budově našli inspektoři ve dvou patrech stopy po ohni, stěny a strop byly silně ohořelé, odlučovaly se z nich částečky ohořelé malby a zdiva. Ve všech patrech byly stopy po zatékání vody, ze stěn a stropů opadávalo zdivo.

Okurky do oběhu nepůjdou

„Podlahy byly zaneseny nečistotami a veškeré skladované potraviny byly silně zaprášené. V suterénu byly zjištěny stopy po hlodavcích,“ informoval Spáčil s tím, že v budově chyběla umyvadla a také osvětlení. Na stěnách byly zjištěny okem viditelné černé plísně.

Po tomto zjištění vydala SZPI zákaz uvádění do oběhu pro výrobek „Okurky Kornišonky v kořeněném sladokyselém nálevu s cukrem“. Ohledně ostatních vadných potravin musí provozovatel doložit, jak s nimi naložil. „Na sklad, který je nevyhovující pro skladování potravin, vydala SZPI zákaz užívání,“ doplnil Spáčil.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám