Hlavní obsah

Kapitán letadla ČSA ve vzduchu zkolaboval, oživit se ho už nepodařilo

– Praha • Aktualizováno
Novinky, pit

Letoun Českých aerolinií (ČSA) na lince z Varšavy musel kolem poledne nouzově přistát na pražském letišti. Důvodem byla zdravotní indispozice kapitána letadla. Jak informovala mluvčí ČSA Hana Hejsková, oživit se ho už nepodařilo.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Mohu potvrdit, že k přistání pravidelné linky z Varšavy byla přivolána lékařská asistence, a to z důvodu indispozice jednoho člena posádky,“ uvedla Hejsková pro Novinky s tím, že život kapitána se už nepodařilo zachránit

„Je to velká tragédie, všichni cítíme zármutek a zároveň vyjadřujeme hlubokou soustrast jeho nejbližším,“ dodala mluvčí

Podle Hejskové nebyla bezpečnost cestujících nijak ohrožena a přistání proběhlo bez problémů. „Provedl je standardně druhý z dvojice pilotů. Jde o situaci, se kterou se při výcviku pilotů počítá,“ doplnila Hejsková.

„Celé posádce letu OK-777 je třeba vyjádřit poděkování za velmi profesionální a nadstandardní zvládnutí této události,“ sdělila Hejsková.

Rovněž podle mluvčí Letiště Praha Evy Krejčí dopadlo přistání v pořádku. Protože se jednalo o nouzové přistání, objevili se na ranveji také hasiči. Při přistání dostal letoun ČSA přednost před jinými letadly, ta proto musela vyčkávat jistou dobu ve vzduchu.

Reklama

Výběr článků

Načítám