Hlavní obsah

Zaměstnanci nás připravili o 100 miliónů, stěžuje si Czech Coal

Most

Těžařská firma Czech Coal tvrdí, že přišla kvůli podvodům svých zaměstnanců o minimálně 100 miliónů korun. Jak informovalo vedení společnosti, zaměstnanci prodejního odboru prý prodávali uhlí dalším obchodníkům záměrně pod cenou, přičemž z celé akce měli také prospěch. Trestní oznámení se firma teprve chystá podat.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Podvody s prodejem uhlí byly podle Czech Coalu dlouhodobější, zaměstnanci uhlí prodávali bez vědomí společnosti a hluboko pod cenou. Závěry kontroly hovoří o tom, že nakupující firmy byly přes příbuzenské vztahy napojené na některé pracovníky prodejního odboru.

„Vzhledem k vzniklé situaci bude okamžitě zrušen celý odbor nákupu a prodeje uhlí Czech Coalu. Budou přijata taková bezpečnostní opatření, aby se situace již nemohla opakovat," uvedla mluvčí společnosti Gabriela Benešová.

Czech Coal je následník někdejší Mostecké uhelné společnosti a podle vytěženého objemu hnědého uhlí je druhý největší ze tří českých těžařů. Konkurenční Severočeské doly vloni získaly nadpoloviční podíl české těžby, z ní ale dodávají hlavně mateřskému ČEZ, takže největší podíl na prodejním trhu má stále Czech Coal.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám