Hlavní obsah

Cestující si stěžují na děti v letadle, dopravci se zabývají separací rodin

Novinky, pit

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přední letecké společnosti čelí sílícímu tlaku na to, aby rodiny s dětmi měly vyhrazený v letadle zvláštní prostor, případně aby jim některé lety byly úplně zakázány. Důvodem je fakt, že drobotina ruší ostatní cestující, jak připomíná server Mail Online.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Letečtí přepravci jako British Airways, Virgin Atlantic a Emirates se tímto problémem začali zabývat poté, co průzkum ukázal, že tři čtvrtiny cestujících v business třídě přítomnost dětí dráždí. Zatím se ale firmy k separaci stavějí spíše rezervovaně.

Pokud by letecké společnosti vyšly vstříc stížnostem se snahou udržet lukrativnost a komfort ve svých prvních třídách, mohly by pro cestující, kteří mají letenku první třídy, zavést „tiché kabiny“ podobné těm, jež se v současné době používají na železnici ve Velké Británii.

Podle zastánců tohoto opatření mnoho leteckých společností používá letadla Boeing 747, která mají dvě paluby, čímž by separace byla jednodušší. Argumentace zní jasně: Cestující si ve „first class“ zaplatili vysokou cenu letenky, takže chtějí mít klid na práci či odpočinek. Z obojího je prý vyrušují malí nezbedové.

Odpůrci separace však považují tento nápad za neetický a připomínají, že po dětech by se omezení mohla týkat například obézních lidí nebo každého, komu páchne z úst.

Anketa

Vadí vám přítomnost dětí při cestování letadlem?
Ano
67,8 %
Ne
32,2 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 19175 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám